"Când luați fructul prindeți cu vârful degetelor, apoi dacă dați un pic într-o parte se rupe singură. Cam așa trebuie să arate fructele, să fie coapte."
 
După acest scurt instructaj ținut de soții Mărunțiș, oaspeții primesc caserole, apoi pleacă pe rânduri să le umple cu cele mai arătoase căpșune. Sunt învățați ce fructe să culeagă și cum să le rupă astfel încât să nu distrugă toată planta.

Clienții culeg singuri fructele

Cultura de căpșune a soților Mărunțiș se află lângă drumul care duce către stațiunea Sărata Monteoru.

Este o rută turistică, astfel că orice drumeț poate să se abată câteva minute pentru a culege fructele dulci, mari și sănătoase. Clienții află că, în timp ce culeg, pot mânca fără nicio restricție.

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Florentina Mărunțiș, fermier: "În momentul de față deținem soiul Rumba, care este foarte gustos, foarte aromat și foarte mari, după cum vedeți."
 
Căpșunele românești au apărut deja în piețe, însă nimeni nu garantează că ce găsim pe tarabe este numai marfă autohtonă.

Citeste si: Deși este aproape vară, pe Transfăgărășan încă este zăpadă

Tocmai ca să înlăture orice suspiciune familia Mărunțiș a decis să invite clienții să-și culeagă singuri fructele.

Un kilogram de căpșune este mai ieftin decât în piață

Sorin Mărunțiș, fermier: "Ceea ce ne dorim este ca pe viitor să aducem cât mai mulți clienți pe plantație, spre a putea să-și culeagă singuri produsul. Bineînțeles, ceea ce se consumă în plantație ne bucură, iar ceea ce culeg rămâne să fie valorificat."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Reţete vechi de prăjituri de casă: Cum se prepară Alba ca Zăpada, celebrele pişcoturi ale bunicii sau "caisele" cu cremă?

"Două, trei kilograme. Dacă venim regulat, pentru consumul nostru e de ajuns."

"Foarte bune și foarte gustoase, culegem cu drag, nu e muncă grea."

Citeste si: Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară

Un kilogram de căpșune bio costă 22 de lei, cu trei lei mai ieftin decât în piețele din oraș. Fermierul buzoian spune că își permite această reducere doar pentru clienții care își culeg singuri fructele.  

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si