Producătorii străini de fructe și legume vor să reducă consumul la energie. Ce alternativă ingenioasă au găsit
Cultivatorii de fructe și legume din Italia vor să reducă facturile la energie prin depozitarea lor în peșteri.
Este vorba despre cultivatorii din regiunea italiană Trentino, care au săpat sub un deal pentru a adăposti fructele. Astfel temperatura se va menține constantă indiferent de anotimp și vor reduce facturile la energie.
Producătorii din regiunea Trentino au săpat 34 de zone de refrigerare în peșteri, aici fiind păstrată la rece 12-13% din producția lor.
"La nivel de impact asupra mediului, am văzut mai multe avantaje și randamente", a declarat Mauro Erlicher, managerul fabricii subterane.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Managerii spitalelor iau măsuri de criză după facturile uriașe de la energia electrică
"Unul dintre ele este cu siguranță în ceea ce privește nivelul de energie, deoarece, în urma unui test efectuat anul trecut… am măsurat o economie de 32% de energie electrică în peșteră."
Managerul fabricii subterane a explicat că rocile acționează ca "panou sandwich" într-un mod "cât se poate de natural".
Citeste si: VIDEO- ANPC a declanșat o serie de controale la furnizorii de energie în urma facturilor uriașe la curent
În urma răcirii cu un gaz, rocile mențin o temperatură constantă de 1 grad Celsius.