Combinele au început să treiere de zor lanurile și să recolteze primele tone de grâu din acest an. Producția este mai mare față de anul trecut dar din cauza secetei din toamnă, fermierii vor recolta cu 30% mai puțin față de un an obișnuit.

Citește și: VIDEO- Lipsa precipitațiilor afectează pământul. Secetă, apă cu porția, pământ crăpat și culturi distruse sunt realitatea agriculturii din România

Ion este fermier și are o suprafață de 330 de hectare, pe care trebuie să o recolteze. A cultivat cu 50 de hectare mai mult față de anul trecut, însă producția nu va fi, nici pe departe avantajoasă, anul acesta. Agricultorul este convins că va ieși în pierdere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ion Notingher, fermier: „La această dată, nici cultura de grâu nu ne satisface pe deplin, având în vedere prețurile care se practică la această dată la grâu, niște prețuri sub orice critică, niște prețuri derizorii, undeva între 0,75-0,80. ” 

Agricultorii culeg între 25-30 de hectare de grâu pe zi

În fiecare zi, fermierul recoltează grâu de pe 25-30 de hectare.

Pierderi vor fi, însă, deoarece cheltuielile pentru cultivarea și creșterea grâului au fost mult mai mari anul acesta, iar marea nemulțumire a fermierilor este că prețul oferit pe cereale este mai mic decât în anii precedenți.

Daniel Cașcaval, agricultor: „Combina merge mai mai ușor față de când era mai uscat afară, putem să mergem cu 4-5 km/oră la recoltat, nu putem să mergem mai repede că ca să nu avem pierderi 

România, pe locul 4 în Europa cu cea mai mare cantitate exportată de grâu

Anul trecut, România a avut o recoltă de peste 9 milioane de tone de grâu de pe cele 2 milioane de hectare cultivate cu această cereală. Ne-am clasat pe locul 4 în Uniunea Europeană, iar cea mai mare parte din cantitate a plecat la export.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si