In articol:
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, luni, 1 aprilie că a fost descoperită salmonella în mai multe produse din carne de pui din diverse magazine din Colentina, Bucureştii Noi și Băneasa.
Imediat loturile respective au fost retrase de la comercializare.
“În cazul depistării Salmonella spp.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Citește și: Șerpii veninoși s-au înmulțit pe traseele montane! Specialiștii îi averitizează pe aventurieri
Regulamentele europene menţionează că identificarea microbiologică a Salmonelei spp. în carnea proaspătă de pasăre/produse din carne proaspătă de pasăre, este neconformă, fiind un indicator al lipsei siguranţei alimentare şi implică măsuri corective conform legislaţiei specifice.
Până acum, comisarii ANPC au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei şi au oprit temporar de la comercializare loturile de produse cu probleme, aflate în spaţiile verificate, ulterior primirii rezultatelor, cele confirmate au fost direcţionate către distrugere, se menționează în comunicatul de presă.
Cum se manifestă toxiinfecțiile alimentare?
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România.
Toxiinfecţiile alimentare provocate de Salmonella Enteritidis se manifestă prin tulburări gastrointestinale, însoţite deseori de febră, în primele 48 de ore de la consum.