Bundinca proteică, băuturi cu ciocolată și proteină, batoane, chipsuri și nu numai. Cam asta găsim tot mai des pe rafturile magazinelor, iar această nouă strategie de marketing ajută. Produsele proteice ajung pe mesele celor care vor să aibă un stil de viață sănătos dar care sunt, în același timp, și pofticioși.

Citește și: Alertă alimentară în țara noastră. Chipsuri- retrase de la raft

”Pentru mine pot să zic că au avut efecte. Nu-s așa scumpe și ce aș putea să zic este că sunt la îndemâna oricui, mai ales la îndemâna mea că fac sport.”

”Evident că este o strategie de marketing, există fel de fel de reclame, publicitate.”

Ce spun nutriționiștii despre produsele proteice

Este doar o strategie de marketing sau aceste produse ne pot ajuta, într-adevăr, să avem un stil de viață mai sănătos? Ambele variante sunt valabile, iar nutriționiștii spun că cele mai multe persoane au deficit de proteine, așa că aceste produse au beneficii dacă sunt integrate corect în alimentație.

Citește și: Tehnologia și impactul său multidimensional asupra societății: Oportunități, provocări și responsabilități

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ionuț Ignat, nutriționist: ”Pentru o persoană care începe un gen de abordare nutrițională la genul acesta este foarte dificil să scoată dulcele, de exemplu, care nu trebuie eliminat, nici zahărul nu trebuie eliminat, dar definitiv trebuie redus. Și aceste produse care sunt, de regulă, high protein, au tendința de a împlini cele două criterii: ne oferă și posibilitatea de a servi ceva dulce pe bază de îndulcitori care au fost demonstrați că sunt safe pentru populație.”

În plus, iaurturile sau budincile proteice se găsesc într-o gamă variată de arome tocmai pentru a fi pe placul cât mai multor persoane. 

Ionuț Ignat, nutriționist: ”În timp ce un iaurt grecesc clasic, pe care îl găsim pe piață s-ar putea să conțină chiar și cu 10% grăsimi și doar 2-3 grame de proteină, genul ăsta de iaurt high protein este diametral opus.”

Pizza proteică, la mare căutare în supermarketuri

În frigiderele din magazine găsim până și pizza proteică, însă, atenție, această variantă este plină de grăsimi.

Ionuț Ignat, nutriționist: ”Această pizza comparativ cu o pizza cumpărată din fast food va avea, cu siguranță, un aport proteic mult mai ridicat, dar trebuie reținut că totuși o pizza este o pizza.”

Produsele proteice sunt cele mai des cumpărate de tinerii care au o viață activă și care nu reușesc să ia mereu masa acasă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Eu, cum merg la sală, mai mănânc și pentru a atinge surplusul caloric. Sunt mai sățioase și pe zi trebuie să atingem un surplus caloric dacă vrem să luăm în greutate sau masă musculară.”

Producătorii de iaurturi spun că, în ultimul an, vânzările pe acest segment de alimente proteice au crescut. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si