În cadrul emisiunii, el va oferi soluții concrete pentru revigorarea transplantului în România. Emisiunea, una dintre cele mai importate din seria dedicată Transplantului, va fi transmisă, de la ora 11.00, simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.

Prof dr Francis L Delmonico s-a născut la New York în 1945 și este unul dintre cei mai cunoscuți experți în transplant la nivel mondial.

Este chirurg, profesor clinic, director emerit și expert în domeniul transplantului. El servește în numeroase comitete internaționale și este afiliat la diverse organizații și instituții de conducere de pe mapamond.

Un CV impresionant

Invitatul ediției de luni, 8 iulie 2019, a emisiunii Academia de Sănătate, este directorul medical al Băncii de Organe din New England (NEOB) și profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Boston, Massachusetts, unde este directorul emerit al Transplantului Renal. Profesor deține, printre altele, și titlul onorific de doctor în medicină de la Institutul Karolinska.

Dr. Delmonico este unul dintre auatorii Declarației de la Istanbul, ca răspuns la directiva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conform căreia statele membre îi protejează pe săraci și pe cei vulnerabili de exploatarea pentru organe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În perioada 2012-2014, el a fost președinte al Societății de Transplant (TTS)- cea mai importantă societate științifică de transplant la nivel internațional- o organizație non-profit internațională cu sediul în Montreal, Canada, care lucrează cu medici și cercetători internaționali în domeniul transplanturilor.

De asemenea, a fost președinte al Rețelei comune de distribuire a organelor (United Network of Organ Sharing- UNOS) în 2005, rețeaua care girează donarea și transplantul de organe în Statele Unite.

 

Un expert în dezvoltarea sistemelor de transplant

Dr. Delmonico este, de asemenea, director al unui Task Force al Organizației Mondiale a Sănătății în probleme de donare și transplant de organe. Nu în ultimul rând, profesorul american a fost numit de Papa Francis ca membru al Academiei Pontificale de Științe, în 2016, acum fiind membru al unui consiliu de conducere al acestei academii.

Face parte din foarte multe organizații, dintre care, drept exemplu, vă spunem că este consilier extern al unui program de donare din cadrul Consiliului Regiunii Stockholm, contribuind activ la creșterea numărului de donări de organe din această zonă, din 2012.

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

„Este una dintre marile personalități ale transplantului de la nivel mondial, ale cărui sarcini sunt după cum ați remarcat legate de organizarea sistemelor de transplant în diverse țări ale lumii și de supervizarea a ceea ce se întâmplă la nivel mondial în Transplant, din punct de vedere al principiilor etice, din punct de vedere al numărului de operații de transplant, al rezultatelor, ale eficienței transplantului ca metodă terapeutică", continuă prezentarea academicianul profesor doctor Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, el însuși un expert în transplant, potrivit dcnews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si