Close sidebar
Close sidebar

Profesoara din Bucuresti care a revolutionat sistemul de predare din Romania: "Este nevoie de o alta abordare a educatiei si a cresterii unor copii"

Violeta Dascalu este directoarea scolii Ferdinand I, unde preda Geografie. Profesoara este in sistem de aproape 30 de ani si conduce una din cele mai vechi scoli din Bucuresti.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Amazon a început livrarea produselor cu drona! În cât timp își vor primi clienții coletele- kanald.ro

Citeste si: Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”- wowbiz.ro

Citeste si: Cea mai mică "țară" din lume se află în Europa și are doar 3 locuitori. Are propria închisoare, 7 dormitoare și o bucătărie- antena3.ro

Violeta Dascalu sustine ca Romania are nevoie de un alt sistem de predare si de crestere a copiilor. Profesoara a reusit, in scoala in care este directoare, sa schimbe lucrurile, iar copiii care invata aici au parte de cursuri  optionale gratuite, precum: actoria, dezvoltare personala, informatica, engleza, arte martiale sau gradinarit.

"Este nevoie de altă abordare a educaţiei, pur şi simplu şi a creşterii unor copii.

Avem o responsabilitate foarte mare şi nu trebuie să o facem oricum. Trebuie să înţelegem cine sunt aceşti copii, de ce au venit la noi şi ce pregătim noi, ce creştem noi, ce fel de oameni. Educaţia nu înseamnă numai a veni la şcoală. Iar ceea ce încercăm noi să facem cu copiii, pe lângă faptul că le imprimăm nevoia aceasta de unicitate şi le-o construim, este ideea că noi învăţăm şi educaţia este permanentă.
Toată viaţa, cât trăim, noi învăţăm câte ceva.
", a declarat Violeta Dascalu pentru Digi 24.

Profesoara a reusit sa organizeze aceste cursuri gratuite pentru copii cu ajutorul ONG-urilor.

„Foarte uimită de deschiderea doamnei şi de capacitatea ei de a întinde mâna către societatea civilă şi de a primi ajutor. Printre programele pe care le desfăşurăm este şi cel de educaţie parentală gratuită pentru persoanele care nu-şi permit să plătească cursuri de educaţie parentală.”
, a declarat Delia Dascalu, reprezentant al unui ONG.

În educaţia unui copil sunt adulţii, părinţii şi noi şi trebuie să fim parteneri şi trebuie să ne dorim acelaşi lucru. Dacă unul dintre noi nu doreşte acelaşi lucru pentru copii, atunci educaţia nu mai este de valoare şi nu numai că sunt partenerii noştri, dar ei ne cer lucruri sau de câţiva ani vin ei cu proiecte sau găsesc ei asociaţii care ei consideră că sunt utile pentru copii.
Cred că orice om care îşi alege corect meseria ştie că trebuie să fie responsabil, să fie optimist, să facă cu drag ceea ce face şi lucrurile ies întotdeauna. Să nu găsească în alegerea profesiei doar un refugiu, că atunci este un om chinuit, nu este un om bucuros.”,
a mai spus si profesoara Violeta Dascalu.  

„Nu oricine poate să facă educaţie, iar cu cei care sunt deja în sistem este nevoie în permanenţă de înnoire şi de repoziţionare faţă de copii. Generaţiile sunt diferite şi noi nu putem rămâne la aceleaşi metode sau la aceleaşi mentalităţi. În permanenţă este de lucru şi cu noi. ”, a incheiat aceasta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI