Close sidebar
Close sidebar

Profesor israelian: Virusul dispare în 70 de zile

În întreaga lume au loc dezbateri referitoare la cea mai bună modalitate de a combate răspândirea coronavirusului, unele țări adoptând abordări radicale.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Însă un profesor israelian susține că toate eforturile vor duce la același rezultat, deoarece boala se „auto-limitează” și dispare în mare parte după 70 de zile- cu sau fără intervenții.

Citeste si: Ministrul Agriculturii a vorbit despre o secetă „cumplită și extremă” în România

Profesorul Issac Ben-Israel, șeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele COnsiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, susține că analiza sa dovedește că virusul atinge maximul în 40 de zile iar ulterior scade.

Ben-Israel, care a fost, de asemenea, șeful diviziei de analiză și evaluare a Direcției de Informații a FOrțelor Aeriene din Israel, și fost consilier-șef pe probleme de cibernetică al premierului benjamin Netanyahu, susține că închiderea economiilor majore are consecințe devastatoare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Decizia autorităților din Italia: Școlile se vor redeschide în septembrie

Calculele sale arată că modelul noilor infecții zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după șase săptămâni și, în cele din urmă, atinge un nivel mai mic de cinci procente pe săptămână mai târziu.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările”, scrie profesorul într-un articol publicat săptămâna aceasta.

„În mod surprinzător, acest model este comun țărilor care au restricții severe, inclusiv paralizia economiei, precum și țărilor care au implementat o politică mai îndelungată și au continuat viața obișnuită”.

Citeste si: Ciocniri între poliție și protestatari în Germania. „Îmi vreau viaţa de dinainte”

Calculele făcute de profesor sunt dificil de verificat pentru că nu există o țară-control.

Statele nu au impus măsuri restrictive exacte atunci când vine vorba de distanțare, izolare, testare, urmărire a contactelor, astfel încât este dificil să poată fi făcute comparații, scrie The Telegraph.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI