73% dintre elevii chestionați în cadrul studiului IRES sunt de părere că performanțele școlare se îmbunătățesc considerabil odată cu participarea la orele de meditație, oferite de profesori în particular.

Citeste si: Bărbat și femeie, găsiți morți într-un apartament din București. "Prezentau urme de violență", spune Poliția Capitalei

Cei mai mulți dintre cei care aleg să facă o pregătire suplimentară decid să facă meditații la matematică, peste 80%, o treime la limba română și 29% la o limbă străină.

Care este bugetul pentru o ședință de meditații

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei pe ședință, arată datele studiului IRES. Efortul financiar trece de 300 de lei pe lună și se poate dubla sau tripla, dacă elevul ia lecții particulare la mai multe materii.

Citeste si: Un bărbat din Braşov a distrus 56 de maşini dintr-o lovitură. Vecinii au sunat disperați la poliţie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Elevii din România au și alternativa programului "Școală după școală.

Cadrele didactice sunt plătite din banii veniți de la asociațiile de părinți.

„La nivelul județului Bihor avem 26 de unități de învățământ în care se desfășoară acest program „Școală după Școală”,  a declarat Horea Abrudan, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

ANAF a publicat un ghid al profesorului care primește bani din meditații

ANAF a publicat în urmă cu puțin timp un ghid al profesorului care încasează bani din orele de pregătire suplimentară.

Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până în data de 25 a fiecărei luni.

Documentul, care poate fi consultat  aici, nu precizează, însă, și ce se întâmplă dacă cadrele didactice nu depun declarația la Fisc. 

Citeste si: Ce spune familia despre copilul găsit mort în pârâu: ”Ne-am trezit deodată că nu mai este”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si