Profesorii au fost convinși, în luna iunie 2023, să înceteze greva generală cu promisiunea măririi salariilor cu 40% de la 1 ianuarie 2024.

Citește și: Salariile bugetarilor cresc de la 1 ianuarie 2024. Guvernul nu mai strânge cureaua nici în cazul demnitarilor

Salarii profesori 2024. Guvernul pare să nu își respecte promisiunea în fața cadrelor didactice și intenționează să acorde majorări de doar 13% de la la începutul anului viitor.

Conform proiectului de OUG pregătit de Guvern, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;
b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

S-au găsit bani pentru profesori, dar pentru demnitari da

Același proiect de OUG care nu a fost lansat încă în transparență decizională prevede că salariile bugetarilor vor crește de la 1 ianuarie 2024.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Chiar și demnitarii vor avea parte de majorări salariale de anul viitor: parlamentarii sau secretarii se stat vor primi în plus 500 de lei la salariul lunar. 

salarii prodesori

Salarii profesori mai mari. Negocieri între Ministerul Educatiei si sindicatele din educație

[Sursa foto: Facebook]

Ce li s-a promis profesorilor în iunie 2023

În greva generală declanșată de profesori în mai-iunie 2023, Guvernul a acceptat să introducă într-o Ordonanță de Urgență o serie de promisiuni salariale pentru profesori.

Era vorba despre faptul că salariul profesorului debutant trebuie să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie.

De asemenea, Guvernul a promis că salarizarea întregului personal didactic de predare urmează să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic, iar grila negociată cu reprezentanții Ministerului Educației, la solicitarea prim-ministrului, să fie aplicată în două tranșe.

Prima tranșă de 50% urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024 și reprezenta diferența dintre salariul maxim al fiecăruia prevăzut de noua lege de salarizare și salariul aflat în plată la 31 decembrie 2023.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

salarii profesori

Greva profesorilor din iunie 2023, fără rezultat nici azi

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Finanțelor a declarat că sunt bani pentru salariile profesorilor în 2024

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, luni 4 decembrie, că în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea  salariilor profesorilor.

Marcel Boloș a precizat că un subiect amplu discutat în Parlament a fost cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, "urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală".

"Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale", a afirmat Boloş, după şedinţa grupului parlamentar al PNL. 

Întrebat de câţi bani vor fi nevoie pentru majorarea salariilor din Educaţie,  Marcel Boloş a spus că este vorba de 4,6 miliarde lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si