Close sidebar
Close sidebar

Profesorii vor putea să confiște telefoanele mobile elevilor

Situația școlilor din România a ajuns în atenția autorităților, după ce mai multe incidente revoltătoare au avut loc în unitățile de învățământ.

Diana Puiu,

Profesorii vor putea să confiște telefoanele mobile elevilor

[Sursa foto: tion.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situația școlilor din România a ajuns în atenția autorităților, după ce mai multe incidente revoltătoare au avut loc în unitățile de învățământ.

Ligia Deca, ministrul Educației, a luat câteva măsuri pentru siguranța elevilor, după ce mai multe incidente au avut loc în unitățile de învățământ. Elevii nu vor mai avea voie cu telefoane mobile sau echipamente electronice în școli și nici în afara acestora, dacă se desfășoară activități didactice.

Citește și: ”Procese” în școli în cazul exmatriculărilor

”Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scopul educativ, sau în spații autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.”,

a transmis comunicatul Comisiei de Educație.

Citește și: VIDEO. Directoare de școală, arestată după ce a abuzat sexual un elev

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Asociația Elevilor a reacționat. ”La nivelul asociației suntem și nu suntem de acord cu această propunere. Într-adevăr dependența de telefoane, mai ales pentru cei mici este o problemă reală. Deși suntem de acord ca această problemă să fie rezolvată, nu credem că prin confiscarea dispozitivelor electronice problema aceasta se va rezolva. ”, a transmis Mateu Alexandru, președintele Asociației Elevilor.

Citește și: EXCLUSIV: Noi modificări în privința absențelor de la școală/ Profesor:”În felul acesta se conturează și un comportament adecvat prin respectarea unor reguli”

Noi modificări în privința absențelor de la școală/ Profesor:”În felul acesta se conturează și un comportament adecvat prin respectarea unor reguli”

Au apărut noi modificări în învățământul primar în ceea ce privește statutul elevului. Astfel că, la 20 de absențe nejustificate, elevii vor avea scăzut calificativul la purtare.

Noul statut al elevului  a fost publicat în Monitorul Oficial, miercuri iar nota la purtare pentru elevii din clasele primare și nota la purtare pentru elevii de gimnaziu și liceu, vor fi scăzute la 20 de absențe nejustificate.

Citește și: VIDEO- Violențele în școli continuă. O adolescentă a fost filmată în timp ce dădea cu pumnul într-o elevă

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mai mulți profesori au explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre noua modificare.

”Modificarea apărută în statutul elevului nu este o noutate pentru sistemul educațional și trebuie privită cu responsabilitate de către toți beneficiarii. Măsura se justifică din perspectiva reducerii absenteismului ridicat, mai ales în unele zone.

Citește și: Liga Studenților nu e de acord cu eliminarea vacanței de Paști din anul școlar 2023-2024. Reprezentanții cer demisia ministrului Educației

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI