Augustin Cezar Vieru, profesor în județul Iași, a fost dat afară, după ce a trimis mai multe mesaje agresive, antivacciniste, elevilor cărora le preda. Profesorul în cauză preda disciplina Științe Sociale elevilor de gimnaziu de la Liceul Teoretic Lascăr Rosetti din Răducăneni și se declară vicepreședinte al partidului neo-legionar Noua Dreaptă. De asemenea, profesorul îi amenința pe elevi cu Șoșoacă.

Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi

Citeste si: Imaginea emoționantă cu patrupedul loial care își însoțește prietenul pe patul de spital

În urma deciziei de concediere emisă de unitatea de învățământ, Augustin Cezar Vieru a făcut contestație la Tribunalul Iași.

În perioada anterioară vacanței două săptămâni impuse de contextul pandemic, Vieru a făcut propagandă antivaccinistă pe grupul în care comunica cu elevii. Părinții și copiii s-au plâns că profesorul avea un comportament agresiv, că îi jignea, le vorbea urât și le redirecționa în permanență link-uri care precizau pericolele la care sunt supuși cei care se vaccinează anti-COVID.

Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinul anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani. Când începe vaccinarea

Amenințări dure pe grupurile cu elevii

Totul a pornit la scurt timp după ce mama unuia dintre elevi i-a atras atenția profesorului că nu se comportă adecvat cu copii:  ,,Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok.

Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi

Citeste si: Trei eleve dintr-o școală din Bistrița s-au luat la bătaie. Polițiștii au intervenit după ce elevele au ajuns la spital

„Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa. Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale.(...) Doamna agresivă va plăti. Mâine încep dosar penal. Peste 80% suntem antivacciniști oricum. Sub 20% s-au vaccinat. Îi arăt eu să intre aici pe grup să mă insulte. Dosar penal. Profesorul e persoană publică. Insultarea, amenințarea, hărțuirea sau agresarea în orice fel a unui profesor e ultraj. Îi arăt eu cum să se poarte cu un profesor dacă nu știe”, a replicat imediat profesorul după ce i s-a atras atenția în legătură cu comportamentul său.

De asemenea, una dintre eleve a părăsit grupul, la scurt timp după escaladarea discuției. Profesorul a amenințat că o lasă corigentă: ,,Grupul l-am făcut eu. Nu e opțional. E obligatoriu. Cine a ieșit va fi ascultat la lecție. Corigența îi paște. Eeee, lasă că le arăt eu”. 

Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre testările gratuite de la locul de muncă. S-a ajuns la un consens între PNL și PSD

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Totodată, dascălul a mai avut o astfel de ieșire nepotrivită atunci când un elev în vârstă de 14 ani i-a scris că nu este corect să-i amenințe cu scăderea notei la purtare doar pentru că elevii nu sunt interesați de teoriile sale antivacciniste:, ,Marș afaraaaaaa. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”. 

Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi
Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi

Citeste si: Bilanț coronavirus, 16 noiembrie. Valul 4 continuă să facă multe victime: patru tineri de 20-29 de ani, printre decese

Conform reporteris.ro, Liliana Carp, directoarea Liceului din Răducăneni, a declarat că desfacerea contractului de muncă are legătură cu evaluarea activității profesorului, fără să dea mai multe amănunte. 

Citeste si: O fostă campioană la box a murit la vârsta de 31 de ani din cauza COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si