Sorin Spineanu-Dobrotă, profesor de economie la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, este acuzat că a violat un elev și că a agresat sexual un alt minor. După ce bărbatul a fost reținut, acesta a fost plasat sub control judiciar. Este important de precizat că decizia nu este definitivă, scrie Agerpres.

După ce a fost reținut, profesorul a fost adus în fața unui magistrat, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul a respins cererea și a plasat cadrul didactic sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În această perioadă bărbatul are interdicție de a părăsi țara.

Citește și: Marcel Ciolacu și premierul Ungariei, întâlnire la București. Viktor Orban susține aderarea completă a României la spațiul Schengen

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

profesor, acuzatii viol, minori

Doi băieți au depus plângere

Anchetatorii spun că profesorul de 51 de ani i-a agresat sexual pe doi adolescenți de 16, respectiv 17 ani în anul 2021. Scenele ar fi avut loc într-un apartament din Sectorul 3 al Capitalei. 

„La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. București, sector 3, a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.(...) În același an, la data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din mun.
București, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”
, transmite Parchetul.

Ministerul Educației a anunțat în cursul zilei de joi că a solicitat Parchetului informații despre situația profesorului, care este și angajat al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), aflat în subordinea ministerului, pentru a-l putea suspenda pe bărbat din funcție cât mai repede, relatează Edupedu.ro.

Citește și: Românul care a fost în echipa de campanie a lui Donald Trump, moarte fulgerătoare în Maramureș! Denis Repka a pierit pe motocicletă

profesor, acuzatii viol, minori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si