Cristian Boureanu a facut apel la hotararea judecatoreasca prin care este condamnat la inchisoare cu suspendare pentru ultraj, dupa ca anul trecut s-a batut cu un politist de la Rutiera. In afara de condamnarea in sine, de doi ani si doua luni de inchisoare, judecatorii au inclus pedepse considerate prea dure.

Una dintre ele dispune ca lui Boureanu sa i se preleveze probe biologice, la data ramanerii sentintei definitive, acestea urmand sa fie utilizate pentru obtinerea si stocarea profilului sau genetic in Sistemul National de Date Genetice Judiciare.

O astfel de masura se aplica in sistemul judiciar incepand cu anul 2008 infractorilor condamnati in general pentru fapte grave precum: omorul calificat sau deosebit de grav, vatamare corporala grava, sclavie, tortura, viol, act sexual cu un minor, incest, genocid sau terorism. Scopul acestei baze de date este de a-l exclude pe infractor dintr-un posibil cerc de suspecti in cazul unei infractiuni ulterioare, care are loc dupa acelasi tipar. De asemenea, SNDGJ are schimburi de informatii cu alte state pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In afara de includerea profilului sau genetic in baza de dare a infractorilor periculosi, Boureanu s-a ales si cu alte pedepse dure, cum ar fi sa presteze 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Domeniului Public sector 2 sau ADP sector 1.

Lui i s-a stabilit si un termen de supraveghere de 3 ani si nu i s-a ridicat inca controlul judiciar. Politistul agresat ar trebui sa primeasca despagubiri de 7.000 euro de la fostul deputat. Si acesta a facut apel impotriva sentintei de la Judecatoria Sectorului 1.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si