Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cu gluga pe cap si capul plecat. Asa a iesit astazi politistul invinuit de abuz asupra copiilor din incinta Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Acuzatiile sunt extrem de grave si se intind pe parcursul a 9 ani, in nu mai putin de 3 cazuri de agresiune asupra unor minori.

Potrivit avocatului apararii, impotriva politistului s-a dispus, acum, inceperea urmaririi penale in doua cazuri: cel recent, din Drumul Taberei, si cazul din 2009, cand politistul ar fi agresat o fata de 14 ani, in liftul unui bloc.
Bomba vine, insa, de la Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 5, intr-un alt caz de agresiune din 2016.
Acestia sustin ca ar fi fost impiedicati sa isi continue ancheta chiar de catre colegii politisti ai celui care a fost SI ATUNCI principal suspect in dosarul inregistrat la sectia 18!

"La finalizarea cercetarilor, organele de politie din cadrul Sectiei 18 au inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti un referat cu propunerea de clasare a cauzei, fara a se face referire la calitatea de politist a numitului [n.r.

acuzatului]."

Pe buzele tuturor- avocati, specialisti si oameni simpli, sta acum intrebarea: daca s-a stiut sau au existat banuieli privind eventuale fapte penale din trecut ale politistului, acesta de ce a continuat sa poarte uniforma si nu a fost dus in fata legii?

Katia Cicala, avocat: Greseala este in primul rand a superiorilor, a colegilor, a tuturor celor care au cunoscut problemele pe care acesta le avea de mai multa vreme dar nu s au luat masuri.


Fostul sef al Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, expert criminolog Dan Antonescu, are o explicatie:

DAN ANTONESCU, EXPERT CRIMINOLOG: Acest om nu avea in bazele de date ale politiei nici amprentele si nu figura in baza de date genetice. De aici, existenta unor dosare mai vechi nesolutionate. Este o problema din punct al managerierii dosarului. Procurorul care a delegat sa lucreze in acest dosar era singurul in masura sa aprecieze calitatea, oportunitatea, activitatilor desfasurate de politisti.

Acum, insa, activitatea din ultimele zile a procurorilor a fost ajutata si de expunerea mediatica a cazului.

DAN ANTONESCU, EXPERT CRIMINOLOG: Mediatizarea unui astfel de dosar duce la prinderea mai rapida a unui astfel de individ? In cazul acesta, spre deosebire de mediatizarea exesiva a sinuciderilor, in cazul acesta face bine societatii.

Dincolo de gravele probleme ce tin de sistem, depistarea politistului urmarit penal ABIA ACUM in doua cazuri de agresiune si... principal suspect in al treilea este pusa de specialisti pe seama pozitiei pe care acesta o avea in societate: aceea de om in uniforma, care inspira respect si asupra caruia greu se indreapta astfel de acuzatii!

DAN ANTONESCU, EXPERT CRIMINOLOG: Omul acesta avea, in opinia mea, doua roluri pe care le juca cel de familist

Iar declaratiile facute de fosta lui sotie sustin aceasta nevinovatie pe care politistul o avea acasa....


SURSA: WOWBIZ.RO
"Eu sunt divortata de el de trei ani. Am divortat de comun acord. Nu am mai luat legatura cu dânsul de atunci, si-a gasit pe cineva, a fost alegerea lui. Eu sunt cu fetita, nu s-a intâmplat nimic cu ea. Am vazut la televizor. Am fost socata. Si eu si fetita. Suntem socati cu totii. imi este foarte rusine, va dati seama",

A marturisit fosta sotie a politistului. Dar... mai este si cealalta fata:

DAN ANTONESCU, EXPERT CRIMINOLOG: Si, celalalt rol, cealalta fata a lui, cea intunecata din punct de vedere al caracterului, cea pe care si-o arata in prezenta copiilor. Isi scotea masca de om normal si devenea monstrul care pur si simplu teroriza copii. A avut inteligenta sa isi mascheze adevaratele porniri.

Acum, anchetatorii verifica TOATE dosarele de agresiune asupra minorilor, chiar si pe cele clasate cu autor necunoscut, pentru a vedea daca nu cumva unele indicii si probe ii conduc tot catre presupusul agresor. Deocamdata, acesta a recunoscut 3 fapte de agresiune de acest gen..... Totul in speranta unei pedepse mai usoare.

CRISTI DANILET: daca vin ispasiti in fata instantei, plang putin, recunosc fapta, atunci judecatorul se lasa cumva impresionat si ii aplica o pedeapsa mai mica si chiar, de regula, cu suspendare.

Cum iau decizii magistratii in astfel de cazuri, ne explica judecatorul Cristi Danilet.

"Codul nostru de procedura penala pune accentul mai mult pe infractor decat pe victima, ori orice abuz indreptat spre un minor, mai ales cand e mai mic de 13 ani, deci vb de un copil in sensul psihologic, poate marca pt o perioada destul de lunga de timp acel copil, poate chiar tot restul vietii. Nimeni nu scapa. O persoana bolnava care comite o infractiune din codul penal va ajunge la inchisoare.

Mai mult decat atat, Codul nostru penal, spune judecatorul Cristi Danilet, nu lasa loc de interpretari in aceasta speta.

Ingrijorator este faptul ca politistul a trecut cu brio de testele psihologice, iar sefii lui i-au acordat calificativul exceptional. Abia acum, ministrul de Interne a aflat ca nici macar nu exista aviz de specialitate pentru acestea.

DAN ANTONESCU, EXPERT CRIMINOLOG: Testele pshilogice nu pot face minuni. Este incorect sa dam vina pe ele, dar este posbil ca unele dintre ele sa fie inadecvate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si