Chiar dacă, potrivit calendarului, suntem în noiembrie, ultima lună de toamnă, temperaturile de afară sunt caracteristice mai mult unui sfârșit de primăvară. Potrivit ANM, temperaturile din această perioadă sunt mult mai ridicate față de cele normale.

Prognoză meteo 1 noiembrie 2023. Cum va fi vremea astăzi?

Chiar dacă temperaturile de afară se mențin calde, cerul poate fi variabil, iar pe alocuri pot exista înnorări, cel puțin în prima parte a zilei, dar și în a doua parte a nopții.

Există riscul unor averse și posibile descărcări electrice în zonele montane. De asemenea, se așteaptă precipitații și în Transilvania, Moldova, Dobrogea și izolat în Muntenia și Maramureș.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2023. Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. Anunțul meteorologilor

Vântul nu va crea probleme, ci va sufla slab și moderat, temporar, cu intensificări ziua, local, în regiunile extracarpatice dar și pe arii restrânse în centru. La munte, vântul suflă ceva mai tare, iar rafalele pot depăși 65-75 km/h.

În estul Transilvaniei se așteaptă maxime de 11 grade Celsius, iar în sud-estul Munteniei și sudul Dobrogei de 24 de grade Celsius. Minimele sunt situate între două și 13 grade Celsius, iar temperaturile sunt mai scăzute în depresiuni, până la -1 grad Celsius. De asemenea, ceața poate să își facă apariția.

Cum e vremea în Capitală și la munte pe 1 noiembrie 2023?

Temperaturile se mențin calde și în Capitală, peste limita celor normale. Maximele sunt cuprinse între 22-23 de grade Celsius, iar minimele între 7 și 9 grade Celsius. Cerul este variabil și astfel se poate sesiza prezența unor înnorări spre sfârșitul intervalului. Cu toate acestea, riscul de ploaie este redus astăzi. Vântul poate avea intensificări pe timpul zilei, iar rafalele pot atinge viteze de aproximativ 40-50 km/h.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cum e vremea pe 1 noiembrie 2023

Cum e vremea pe 1 noiembrie 2023

[Sursa foto: Freepik]

La munte, cerul este variabil, iar din când în când pot exista înnorări, mai ales în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții. De asemenea, în prima parte a intervalului, local vor exista averse și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar în timpul zilei pot exista intensificări, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele pot depăși 65-75 km/h. Aici, temperaturile vor fi într-o ușoară scădere față de ziua precedentă.

Prognoza meteo pentru celelalte săptămâni din noiembrie

Vremea caldă nu pare să ne părăsească prea curând, astfel că, în săptămâna 6-13 noiembrie, temperaturile medii vor fi în continuare mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară. Cantitățile precipitațiilor ar putea fi mai mari în această perioadă în toate regiunile, mai ales în zonele vestice, nordice și centrale.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de inundații în Italia. Mai multe regiuni sunt inundate

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cum e vremea pe 1 noiembrie 2023

Cum e vremea pe 1 noiembrie 2023

[Sursa foto: Freepik]

Jumătatea lunii se prezintă la fel de caldă, iar în săptămâna 13-20 noiembrie, temperatura medie a aerului își menține valorile mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării, în special în zonele montane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si