Vremea se răcește în majoritatea țării. În jumătatea de est a României se va înnora și pot apărea averse cu caracter torențial și frecvente descărcări electrice.

Vezi cum va fi vremea pe 31 iulie în România!

Citește și: VIDEO| România, sub cod galben și portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină. Județele afectate!

Cum va fi vremea pe 31 iulie 2023 în România

Vremea se răcește în majoritatea zonelor, astfel că gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat. În jumătatea de est a teritoriului vor fi perioade cu înnorări și averse ce vor avea caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 60- 70 km/h), precum și vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20- 25 l/mp și izolar 30- 40 l/mp.

În restul țării, cerul va fi parțial noroș și pe zone mai restrânse vor fi averse, mai intense în zonele de munte, iar vântul va avea ușoare intensificări în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi între 22- 29 de grade Celsius și ușor mai ridicate, până spre 30- 32 de grade Celsius în Banat și Oltenia. Cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Spre dimineață, izolat se va forma ceață, mai ales în zonele depresionare.

Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Citește și: România se află în „era fierberii globale”. Cum va fi vremea în luna august? „Vremea extremelor meteorologice”

Vremea în București, pe 31 iulie

Mâine, cerul va fi variabil, existând unele înnorări spre sfârșitul nopții, atunci când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 18- 20 de grade Celsius.

Vremea se va răci, iar pe cer vor fi nori mai ales pe parcursul zilei, atunci când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minima va fi de 16- 18 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Vremea pe litoral, pe 31 iulie

Vremea va fi frumoasă pe timp de zi. Pe cer vor apărea înnorări temporare cu mai ales spre seară și noaptea, atunci când trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 19- 20 de grade.

Temperatura mării va avea valori cuprinse între 18 și 21 de grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

[Sursa foto: hotnews.ro]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Horoscop august 2023: O lună de foc pentru două zodii. Cine are parte de o perioadă plină de evenimente

Vremea la munte, pe 31 iulie

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, iar vremea va deveni mai răcoroasă și instabilă. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități de apă mai mari și izolar vor fi căderi de grindină.

Fenomenele vor fi mai frecvente și mai intense în zona Carpaților Orientali și în estul celor Meridionali.

Spre sfârșitul nopții se va forma ceață pe văi și în depresiuni, potrivit ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si