Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 martie. Vremea se răcește în special în zonele de nord ale țării, în regiunea Moldovei, urmând ca un proces brusc de răcire să afecteze sudul țării abia din weekend.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 martie. Revin ploile în majoritatea regiunilor, dar precipitațiile vor fi slabe cantitativ și se manifestă izolat, anunță cei de la ANM.

În Capitală, vremea se păstrează caldă, cu maxime de 17-18 grade Celsius.

Citeste si: Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte

Prognoza meteo ANM pe regiuni

Banat. Până în data de 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14...16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul următoarei săptămâni, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Transilvania. Potrivit ANM, în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. Începând cu 5 martie și până la sfârșitul săptămânii viitoare se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, pe arii restrânse, cu caracter local și temporar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Racheta Space X a explodat după aterizare

Moldova. Între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3...4 grade și a minimelor de -4...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie, anunță meteorologii ANM.

Dobrogea. Procesul de încălzire continuă și vineri 5 martie și se va resimți îndeosebi la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va crește spre 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade. Pe 6 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade și a minimelor de -1...0 grade. Probabilitate pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în datele de 6 și 7 martie.

Muntenia. Vremea se păstrează și vineri 5 martie deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 17-18 grade. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. Regimul de ploi va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie.

Prognoza meteo pentru Capitală

Vineri  o să fie mult mai cald decât ar fi normal în București și o să avem vreme frumoasă și o maximă de 17 grade.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Vântul devine tot mai insistent și ajunge la viteze de 40...50 Km/h, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează, o să plouă, iar mai târziu poate să fie lapoviță sau chiar ninsoare.

Sâmbătă  se răcește semnificativ în Capitală. O să avem vreme de iarnă, cer acoperit și precipitații, îndeosebi ninsori. Vântul mai are unele porniri, iar maxima se oprește pe la 4 grade. În noaptea următoare vor fi minus 3 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si