Close sidebar
Close sidebar

Prognoza meteo ANM, vineri, 30 aprilie. Un val de aer din Africa aduce temperaturi de vară în România

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 aprilie. Vremea trece de la o extremă la alta: după frigul crunt din ultimele zile, temperaturile cresc semnificativ începând de vineri. Scăpăm de ninsori, ploi și lapoviță și trecem brusc de la iarnă la temperaturi de vară - în weekend se anunță și 30 de grade în zona de sud a țării.

Razvan Ilie,

Din cauza praful saharian, este posibil ca temperaturile reale să fie ușor mai scăzute decât cele prognozate, întrucât praful nu va lăsa soarele să strălucească în întregime [Sursa foto: Radio Radauti]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 aprilie. Vremea se încălzeşte simțitor de vineri, iar în weekend o să avem temperaturi de vară, cu maxime de 30 de grade în sudul țării. Meteorologii atrag atenția că schimbarea de front atmosferic aduce, însă, și ploi şi instabilitate.

Citeste si: Urări de Paşte 2021. Cum să le spui ”Paște fericit!” celor dragi printr-un mesaj original

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 aprilie. Administrația Națională de Meteorologie anunță că, între 30 aprilie și 3 mai, un nor de praf saharian ajunge deasupra României.

"În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice", au transmis meteorologii ANM.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor

Prognoza meteo vineri, 30 aprilie. Val de aer cald din Africa, peste România

O masă de aer cald, din nordul Africii, ajunge pe partea sud-estică a Europei şi aduce temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată. În weekend vremea se încălzeşte foarte tare în România; în timp ce în vestul şi centrul Europei pătrunde o masă de aer rece, venită din nord.

În Bucureşti, după o zi mohorâtă de joi, vineri apare soarele și se încălzește. În doar două zile, temperaturile cresc cu peste 10 grade și ajung vineri la aproape 24 de grade, iar în weekend va fi și mai cald.

Citeste si: Unde se pot vaccina turiştii care ajung pe litoral în vacanţa de Paşte? Vaccinarea se face fără programare

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

Din cauza praful saharian, este posibil ca temperaturile reale să fie ușor mai scăzute decât cele prognozate, întrucât praful nu va lăsa soarele să strălucească în întregime. De asemenea, cerul va părea încețoșat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI