Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru marți, 17 octombrie 2023.

Vremea se răcește considerabil, în unele zone din țară vor fi ploi.

Noaptea trecută, în zonele montane a nins și zăpada s-a așezat pe carosabil, fiind nevoie de intervenția echipajelor pentru a curăța drumurile deschise circulației.

Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie. Cum va fi vremea în România?

La jumătatea lunii octombrie, temperaturile din toată țara se situează sub cele normale acestei perioade din an. Există o abatere negativă care este mai accentuată pentru zona de nord a României, exceptând zona de nord-vest extrem a țării, acolo unde regimul pluviometric este local deficitar. Sunt anunțate cantități de precipitații excedentare, în special în extremitatea de sud a regiunii. 

Temperaturile maxime vor fi între 11 și 19 grade Celsius. Noaptea va fi rece, cu temperaturi minime între 0 și 10 grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Capitală, pe 17 octombrie 2023, cerul predominant însorit, iar mercurul din termometre va arăta aproximativ 17 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, șansele de precipitații fiind reduse.

Citește și: Cum va fi vremea în perioada 16- 29 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni!

Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie: Vremea se răcește semnificativ. Temperaturi sub 20 de garde

Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie: Vremea se răcește semnificativ. Temperaturi sub 20 de garde

[Sursa foto: Istockphoto.com]

La noapte în România, cerul va fi variabil și izolat în nordul Carpaților OrientaliEste posibilă apariția unor precipitații slabe, mixte.

Vântul va sufla slab-moderat, cu ușoare momente de intensificare în zona Carpaților de Curbură.

Temperaturile minime vor fi între -6 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, și 9 grade la malul mării. În a doua jumătate a nopții și în dimineața zilei următoare, în unele zone din România va fi pe alocuri ceață.

Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie: Vremea se răcește semnificativ. Temperaturi sub 20 de garde

Prognoza meteo astăzi, 17 octombrie: Vremea se răcește semnificativ. Temperaturi sub 20 de garde

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Cum va fi vremea în România miercuri, pe 18 octombrie?

Cerul va fi variabil, vor fi înnorări în prima parte din zi în sudul Moldovei și în estul Munteniei. Noaptea în regiunile vestice vor fi ploi slabe unde pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi între 11 și 21 de grade și cele minime între -2 și 12 grade, înregistrând valori mai mici în estul Transilvaniei. Izolat va fi ceață.

Miercuri, în București, vremea se încălzește ușor. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat. Mercurul din termometre va urca chiar și până la 20 de grade Celsius în timp ce temperatura minimă va fi de 6-7 grade, ușor mai mică în zona preorășenească.

Citește și: VIDEO- Iarna și-a făcut apariția. La munte, stratul de zăpadă măsoară 15 cm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si