Temperaturile maxime din cursul zilei de marți vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, izolat mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -20 de grade.

Cerul va fi mai mult variabil, cu unele înnorãri noaptea în zonele vestice şi nordice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în zona costierã a Dobrogei.

Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo în principalele regiuni din țară, astăzi, 16 februarie 2021

Începând de luni seară și până miercuri,17 februarie, la ora 10:00, este în vigoare o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

În Transilvania, până miercuri vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Sunt prognozate precipitațiile până la sfârșitul lunii.

În Maramureș, valorile minime vor fi cuprinse, în medie, între -12 și -8 grade. La amiază vor fi maxim 3 grade.

În Moldova, maximele termice vor fi cuprinse între -2 și 2 grade, iar minimele pot atinge chiar și -12 grade Celsius.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod normal oentru această perioadă. La prânz, maximele pornesc de la -4 până la 3 grade, iar în timpul nopții pot atinge -8. Se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia, însă, temperaturile maxime sunt de 0 grade Celsius, în timp ce media minimele coboară până la -4 grade. Se vor semnala precipitații slabe, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

În Oltenia, după-amiază se vor înregistra maxim 2 grade, în timp ce noaptea -8 grade Celsius.

Prognoza METEO, azi 16 februarie 2021. Vreme rece în toată țara
Prognoza METEO, azi 16 februarie 2021. Vreme rece în toată țara

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Incendiu la grădiniță. Flăcările au mistuit acoperișul

Vremea în București

Marți, temperaturile scad ușor față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări temporare, mai ales seara și noaptea, și este posibil să ningă slab. La amiază vor fi în jur de -2 Celsius, iar noaptea, se ating chiar și -12 grade Celsius, mai ales în zonele de la periferia orașului.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea la munte

Gerul se va extinde în toată zona montană. Izolat, mai apar fulguieli, iar vântul suflă cu putere mai ales în masivele sudice. Îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70...90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile diurne vor fi în medie de -10...-8 grade, iar nopțile, geroase, cu valori de -16...-14 grade.

Citeste si: Câți români primesc pensii speciale și ce sumă încasează


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si