Iată cum va fi vremea în principalele zone din țară și în Capitală!

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Astăzi vor exista precipitații în special seara și noaptea în vestul, nordul, nord-estul și centrul României. Acestea vorfi în special sub formă de ninsoare la munte, la altitudini de peste 1400 m, mixte în restul zonei montane, în Transilvania, Moldova, precum şi în nordul Munteniei şi al Olteniei, iar în rest vor predomina ploile.

În nord, centru, est, la deal, la munte se va depune polei. Vântul va sufla slab, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius şi 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade Celsius. Pe suprafeţe mici va fi ceaţă.

De Crăciun, zapada ar putea să apară doar în zonele de munte, conform meteorologilor. Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, cu temperaturi între 10 și 15 grade Celsius în sud, vest, centru, temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În zilele ce urmează vor apărea și precipitațiile, acestea vor fi sub formă de ploaie, în mod deosebit. La altitudini mari, acestea ar putea fi sub formă de ninsoare. Meteorologii susțin că există șanse ca după data de 25, prima zi de Crăciun, precipitațiile din zona de sud a României s-ar putea transforma în lapoviță și ninsoare. Potrivit datelor meteorologilor, tendința de răcire ar putea veni după 26 decembrie.

Citeste si: Cât este stratul de zăpadă în săptămâna 21- 27 decembrie 2020 în Sinaia, Predeal, Poiana Brașov sau Rânca

Vremea în București

În Capitală va ploua, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1 grad Celsius.

Vremea la munte

La munte, va fi înnorat, la început în Carpaţii Occidentali, apoi şi în restul zonei montane, vor fi precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare la altitudini de peste 1400 m şi mixte la altitudini mai mici. Local se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 si 2 grade Celsius.

Vremea pe litoral

La malul Mării Negre cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Citeste si: Crăciunul 2020: Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri pentru români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si