Prognoza meteo februarie 2022. In luna februarie, conform datelor medii multianuale, începe cresterea usoara a temperaturii aerului, iar fata de ianuarie aceasta este mai ridicata cu 1-1,5ºC.

Cum va fi vremea in luna februarie 2022? Va ninge sau nu in a doua luna a anului? 

In primele 10 zile din luna februarie, vremea va fi normala termic in sudul si sud-estul Romaniei, in timp ce in vest, centru si nord temperaturile se vor situa usor sub media climatologica.

Pe cand, in depresiunile intramontane minimele vor cobori izolat sub -20 de grade Celsius, in timp ce in restul teritoriului acestea vor fi incadrate in general intre -10 si 0 grade.

Maximele termice vor fi preponderent pozitive in sud, iar in Lunca Dunarii acestea se vor apropia chiar si de 8-10 grade, in timp ce in nordul tarii temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -2 si 5 grade Celsius.

Totodata, o serie de fronturi atmosferice venite dinspre nord-vestul Europei vor aduce ninsori pe spatii extinse in Transilvania, Maramures si nordul Moldovei si numai local in restul teritoriului.

Prognoza meteo februarie 2022: Va ninge sau nu in a doua luna a anului?

Prognoza meteo februarie 2022: Va ninge sau nu in a doua luna a anului?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben în 30 de județe. Cum va fi vremea în București

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

La munte, ninsorile vor fi consistente si se va depune un strat de zapada de pana la jumatate de metru. In sudul tarii precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie, aici urmand sa se depuna strat de zapada doar sporadic.

In a doua decada a lunii februarie 2022 se va consolida un regim anticiclonic. Presiunea atmosferica urmand sa creasca incepand dinspre sud-vestul Europei.

Precipitatiile vor fi slabe din punct de vedere cantitativ si isi vor face aparitia mai exact in nordul extrem al tarii (mai ales ploi, dar la altitudini de peste 1000 de metri si lapovite si ninsori). In urma presiunii atmosferice ridicate, in zonele joase nebulozitatea stratiforma poate persista inclusiv in cursul dupa-amiezelor, aceasta urmand sa fie asociata local inclusiv cu burnite sau fulguieli slabe.

In această perioada, valorile termice se vor situa peste media climatologica in toata tara, insa cele mai ridicate abateri termice pozitive se vor inregistra in zonele de deal si de munte, care vor fi deasupra inversiunilor.

Minimele nu vor cobori cu mult sub 0 grade pe nicaieri, pe cand temperaturile maxime vor fi cuprinsel intre 2 si 12 grade Celsius la nivelul aproape intregii tarii, chiar usor mai ridicate in zonele deluroase.

Citeste si: VIDEO- Meteorologii au emis cod roșu de viscol pentru aceasta seară. Care sunt zonele vizate

Prognoza meteo pentru luna februarie 2022

In a treia decada a lunii februarie, circulatia aerului la nivelul Europei va redeveni una zonala, cu depresiuni succesive prezente in nordul Oceanului Atlantic. In Romania vremea va fi cu mult mai calda fata de normalul climatologic al acestei perioada a anului.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Temperaturile maxime in sudul tarii vor urca pana spre 5-15 grade Celsius, in timp ce in nordul tarii acestea vor fi incadrate in general intre 3 si 11 grade. Minimele vor fi mai ales pozitive in sudul Romaniei, iar in nord vor cobori usor sub 0 grade, pana spre -5 grade in depresiunile intramontane.

Totodată, precipitatiile vor fi deficitare in sudul si estul tarii, in timp ce in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana acestea se vor incadra in limitele climatologice, insa vor fi mai ales sub forma de ploaie, ninsorile urmand sa se semnaleze doar la altitudini mai mari de 1500 de metri.

Citeste si: Tsunami cu victime după erupția unui vulcan subacvatic- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si