Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii septembrie 2024, oferind detalii despre cum va evolua vremea în diverse regiuni ale țării, inclusiv la munte și la mare. Pe măsură ce toamna își intră în drepturi, temperaturile vor începe să scadă treptat, însă vor exista și perioade mai calde, cu vreme frumoasă, mai ales în zonele joase.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 17 şi 18 septembrie, precum şi în intervalul 23–27 septembrie.

Cum va fi vremea în a doua jumătate a lunii septembrie 2024?

După scăderea temperaturilor și inundațiile din ultimele zile, potrivit prognozei ANM, în a doua parte a lunii septembrie 2024, vremea se va menține relativ caldă, dar vor apărea și episoade cu ploi și temperaturi mai scăzute, specifice tranziției spre toamnă.

Temperaturile maxime și minime

În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade Celsius în sud și sud-est, în special în zonele de câmpie și în Dobrogea, unde influențele Mării Negre mențin un climat mai blând. În nord și în zonele de deal și podiș, temperaturile vor varia între 18 și 22 de grade Celsius, cu scăderi pe timpul nopții, când minimele vor ajunge în jurul valorilor de 8-14 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi pe alocuri moderate, în special în regiunile de vest și nord-vest ale țării, unde sunt așteptate câteva zile ploioase. În restul țării, vremea va fi în general variabilă, cu episoade scurte de ploi locale și posibile intensificări ale vântului.

Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii septembrie 2024

Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii septembrie 2024

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Temperaturi mai reci cu până la 10 grade Celsius. Prognoza meteo emisă de ANM

Cum va fi vremea la munte?

Pentru iubitorii de drumeții, vremea la munte în a doua jumătate a lunii septembrie 2024 va fi tipică pentru începutul toamnei. La altitudini mai mari, temperaturile vor scădea semnificativ, iar noaptea vor ajunge la valori de 3-8 grade Celsius, în timp ce ziua, maximele vor atinge între 12 și 18 grade Celsius.

Sunt așteptate și ploi temporare, în special în Carpații Orientali și Meridionali, însă acestea nu vor fi abundente. În zonele înalte, nu sunt excluse episoade izolate de lapoviță sau ninsoare ușoară, mai ales în ultima parte a lunii, când temperaturile vor coborî sub 0 grade pe timpul nopții.

Cei care planifică excursii montane ar trebui să fie pregătiți pentru vreme variabilă, cu schimbări bruște de temperatură și apariția ceții, mai ales dimineața și seara.

Citește și: VIDEO Ciclonul Boris aduce vijelii și inundații

Cum va fi vremea la mare?

La Marea Neagră, vremea va fi în general plăcută, cu temperaturi care se vor menține în intervalul 22-26 de grade Celsius pe timpul zilei.

Apa mării va avea temperaturi de 20-22 de grade, ideale pentru ultimele băi din sezonul estival.

În Dobrogea, inclusiv în stațiunile litorale, vântul va sufla moderat.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si