Close sidebar
Close sidebar

Prognoza meteo pentru iarna 2021- 2022: Când va ninge în România?

Potrivit meteorologilor Accuweather, iarna 2021-2022 va semăna mult cu cea de anul trecut. Perioadele reci în România își vor face simțită prezența în lunile ianuarie-februarie.

Alexandra Bercea,

Care este prognoza meteo pentru iarna 2021- 2022?

[Sursa foto: capital.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prognoza meteo pentru iarna 2021- 2022: Când va ninge în România? Iernile geroase, pline de troiene, par că au devenit doar o amintire frumoasă. Anul 2020 a fost cel mai călduros din istorie, urmând ca 2021 să nu difere foarte mult de acesta. În ţara noastră, perioadele cu vreme mai rece vor fi spre ianuarie- februarie.

Citeste si: VIDEO| Iarna a venit mai devreme. Zăpada s-a așternut la munte

Care este prognoza pentru iarna 2021-2022?

[Sursa foto: agrointel]

La munte și-au făcut apariția primii fulgi de zăpadă

Prima ninsoare  a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, pe Trasfăgărășan. Estimările meteorologilor arată că zăpada va depăși la munte 80 cm. Iarna 2021-2022  nu va diferi foarte mult  de cea trecută. De asemenea, la începutul lunii noiembrie, s-au înregistrat ninsori în zonele de munte.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

În luna decembrie se vor înregistra temperaturi în medie deasupra limitei de zero grade în general, mai puțin în nordul țării unde ar putea coborî până la minus cinci grade, respectiv minus un grad. 

Citeste si: Ninsori ca-n toiul iernii în România. Strat nou de zăpadă, de 15 cm!

La nivelul Europei sunt anunțate perioade cu furtuni, vânt în vestul şi sud-vestul Europei. 

Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig

Vremea rece va fi resimțită cel mai probabil în lunile ianuarie-februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania.

Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.

Chiar dacă mai sunt oficial aproximativ două luni până la venirea iernii, creșterea costurilor energiei și îngrijorările legate de coronavirus continuă să își facă simțită prezența asupra continentului. În condițiile în care unii europeni se confruntă deja cu facturi foarte mari la energie, perspectiva unei ierni reci poate însemna și o iarnă scumpă. 

Citeste si: VIDEO| Bucureștenii tremură de frig. Când vor primi căldură

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI