Close sidebar
Close sidebar

Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2023. Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. Anunțul meteorologilor

După ce am avut parte de o lună octombrie extrem de călduroasă, și prognoza pentru luna noiembrie indică temperaturi peste cele obișnuite pentru acest sezon.

Mircea Pop,

Cea mai ridicată temperatură pentru o zi de 21 octombrie a fost înregistrată la Turnu Măgurele

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Luna octombrie a adus în România temperaturi de vară. Spre exemplu, cea mai ridicată temperatură pentru o zi de 21 octombrie a fost înregistrată la Turnu Măgurele, în Teleorman, 35,1 grade Celsius.

Conform unei noi prognoze lansate de meteorologi, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite şi în luna noiembrie.

Prima săptămână din noiembrie: Temperaturi ridicate în regiunile estice și sud-estice

Pentru perioada 30.10.2023 – 06.11.2023, temperaturile vor fi mai ridicare decât cele specifice acestei perioade. Vorbim de valorile termice pentru întreg teritoriul țării noastre. Cea mai mare abatere termică pozitivă va fi în regiunile estice şi sud-estice.

”Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, anunță meteorologii.

La Bucureşti, cea mai ridicată temperatură a fost de 29,4 de grade Celsius

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie! Vezi prognoza meteo completă pe patru săptămâni

În ce zone va ploua cel mai mult

În săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în întreaga țară, dar mai ales în regiunile sud-estice.

”Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale”, indică prognoza.

În cea de-a treia săptămână, regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite în noiembrie

[Sursa foto: Pexels.com]

Ultima săptămână din noiembrie aduce temperaturi peste medie

”Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile”, arată prognoza meteo.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Conform datelor ANM, temperatura maximă absolută a lunii noiembrie în România a fost de 30,5 grade Celsius. A fost înregistrată la Călăraşi, pe 1 noiembrie 1926.

Citește și: Meteorologii anunță ninsori neobișnuite în această iarnă. Când vin zăpezile și gerul

Temperaturi de 30 de grade în noiembrie

La Bucureşti, cea mai ridicată temperatură a fost de 29,4 de grade Celsius, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, tot pe 1 noiembrie 1926. La staţiile meteorologice Bucureşti-Afumaţi şi Bucureşi-Băneasa, temperatura maximă absolută a lunii noiembrie este 25,6 de grade Celsius, respectiv 25,1 de grade Celsius. Aceste valori au fost înregistrate pe 10 noiembrie 2010.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI