Doar câteva zile ne mai despart de luna iulie, iar prognoza meteo este aici! ANM ne spune cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Iată la ce trebuie să ne așteptăm! 

După o perioadă în care România a fost împărțită în două, căci în unele regiuni canicula a dat bătăi de cap românilor, iar în altele vijeliile, ploile și grindina au făcut ravagii, acum prognoza, spun specialiștii, se arată a fi aproape de normalul perioadei.

Citește și: VIDEO Căldură record! Orașele sunt insule de foc

meteo

Soare

[Sursa foto: Freepik]

Vremea pentru iulie

Săptămâna 1-8 iulie

Prima săptămână din iulie aduce temperaturi ridicate, mai ales în sudul și sud-vestul țării. Aici termometrele vor arăta mai multe grade decât cele normale perioadei, în timp ce în vest vremea va fi caldă, dar în limitele valorilor specifice lunii în care ne aflăm.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Săptămâna 8 -15 iulie

A doua săptămână din iulie vine cu perioade caniculare. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei.

Toată țara se va confrunta cu o vreme extrem de caldă, dar vizată în mod excepțional este zona de sud a României. Tot atunci, ANM anunță și că va ploua, însă cantitățile de precipitații vor fi aproape de ceea ce este normal pentru acest interval.

meteo

Soare

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO Ce înseamnă când este Cod Roșu de caniculă? Avertismentul meteorologilor

Săptămâna 15 – 22 iulie

A treia săptămână din iulie vine cu vreme și mai caldă. Timpul trece, temperaturile cresc. Și, anunță ANM, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Însă, în cele din sud se va simți cel mai mult canicula.

Săptămâna 22-29 iulie

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din iulie aduce temperaturi mult peste medie pentru întreaga țara. România va fi vizată de caniculă, mai ales regiunile sudice.

De asemenea, specialiștii spun și că precipitațiile vor fi normale perioadei calendaristice în care ne aflăm, doar la munte, însă, există posibilitatea unui ușor deficit local.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si