ANM a emis prognoza actualizată pentru prima lună de toamnă. Potrivit meteorologilor, chiar dacă temperaturile nu scad dramatic, în România va avea loc o răcire spre finalul săptămânii, atunci când pot să apară și averse, în special în zonele de munte.

Vremea se va menţine cãlduroasã în mare parte din țară, până spre mijlocul săptămânii. În Oltenia, Banat, Crișana, și în Muntenia va fi caniculã cu disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 37 de grade Celsius, caracterizând un regim termic cu 8...10 grade peste normalul perioadei. O răcire este prognozată de meteorologi spre finalul săptămânii, când vor fi averse pe arii mai extinse şi descãrcãri electrice la munte, în centrul, vestul, nordul și estul țării”, spun specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Citește și: Ciclonul din Marea Neagră a paralizat litoralul! Pompierii sunt în maximă alertă de peste 24 de ore

toamna, vreme septembrie, prognoza anm

Prognoza meteo pentru 3-9 septembrie

Prima săptămână de toamnă vine cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, există o anumită abatere în regiunile vestice ale țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru 9-16 septembrie

Și în a doua săptămână temperaturile depășesc în general mediile normale pentru această perioadă. În afară de regiunile nord-estice, cantitățile de ploaie vor fi mai însemnate decât cele normale, în special în sud-vestul țării.

Prognoza meteo pentru 16-23 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea în continuare valori puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a regiunilor.

Prognoza meteo pentru 23-30 septembrie

Ultima săptămână din septembrie aduce temperaturi doar puțin mai crescute decât cele normale. Și nivelul de precipitații este destul de apropiat de cel normal pentru sfârșitul primei luni de toamnă.

Citește și: Ea este singurul bugetar din România care încasează un salariu mai mare și decât al lui Klaus Iohannis. Ce funcție ocupă

toamna, vreme septembrie, prognoza anm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si