Prognoza meteo pentru următoarea lună: Cum va fi vremea în următorele săptămâni?
Vă prezentăm prognoza meteo pentru următoarea lună: Cum va fi vremea în următorele patru săptămâni?
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni și anunță în general temperaturi mai mari față de cele normale perioadei. În prima săptămână va ploua mult în centru și vest.
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Temperaturile medii ale săptămânii vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile specifice acestui interval.
Mediile valorilor termice este posibil să fie ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade în cea mai mare parte a țării.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval în regiunile intracarpatice și ușor deficitar în rest.Meteorologul Roxana Bojariu a afirmat că cel mai probabil vom avea parte de ierni din ce în ce mai calde, însă cu episoade de viscol şi temperaturi scăzute
„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute.
Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani", a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.