Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Conform datelor, vom avea parte în continuare de o vreme extrem de caldă.

După canicula din luna iulie, partea a doua din luna august vine cu temperaturi foarte ridicate și tot de vreme caldă vom avea parte și în septembrie. Cel puțin, începutul de toamnă va fi unul care va aduce temperaturi peste cele normale perioadei.

Fapt ce face, subliniază meteorologii, ca regiunile sudice și sud-vestice să fie afectate în continuare de secetă, căci cantitățile de ploaie vor fi mai scăzute față de cele înregistrate în alți ani.

Citește și: VIDEO Caniculă în aproape toată țara! Temperaturile vor ajunge până la 39 de grade

Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Săptămână 12-19 august

Meteorologii anunță o vreme extrem de caldă, cu temperaturi mai ridicate față de cele normale perioadei, mai ales pentru zona sud-vestică a țării.

Și tot căldura face ca în această perioadă regimul pluviometric să fie deficitar în cea mai mare parte a țării, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 19-26 august

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Și a treia săptămână din august se menține la fel de caldă. Termometrele vor arăta în continuare temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei calendaristice. Iar căldura cea mai mare o vor resimți, mai ales, românii din sudul și sud-vestul țării.

Cantitățile de precipitații în această săptămână vor continua să fie deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local la munte.

Însă, o veste bună este că în restul regiunilor cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale perioade.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo cu Anca Ciota. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

meteo

Meteo

[Sursa foto: Freepik]

Săptămâna 26 august – 2 septembrie

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ultimele zile de vară și primele zile de toamnă vor aduce tot temperaturi mai mari decât cele normale pentru intervalul calendaristic. În întreaga țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice termometrele vor arăta temperaturi de sezon estival.

În schimb, regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal, mai puțin în jumătatea vestică a țării, acolo unde va ploua mai puțin decât de obicei.

Săptămâna 2 – 9 septembrie

Așa cum spuneam, toamna aduce și ea vreme de vară. În această perioadă se vor înregistra temperaturi peste cele specifice pe întreg teritoriul României, mai ales în regiunile sud-vestice.

Plus că, toamna, spun meteorologii, nu prea aduce nici ploi. În această săptămână, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si