Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat joi că se așteaptă ca deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri ”, a scris Spahn pe Twitter, conform Hotnews. Oficialul din cabinetul Merkel a adăugat că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.

Citeste si: Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?

Apelul Angelei Merkel către liderii politici

 

"Aici este vorba despre o distribuție echitabilă, și nu despre problema banilor", a declarat Angela Merkel în discursul său la Forumul Economic Mondial virtual din acest an.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Citeste si: Avertismentul lui Bill Gates: "Trebuie să ne pregătim ca pentru război"

"Desigur, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că distribuția poate începe rapid", a adăugat Merkel. De asemenea, ea s-a pronunțat împotriva naționalismului în ceea ce privește vaccinările în masă ca o cale de ieșire din pandemia COVID-19.

Merkel a subliniat că la 12 luni de la pandemie, existau vaccinuri promițătoare și candidați la vaccin, dar lumea se confruntă cu provocarea lipsei de vaccinuri. Există o cale de ieșire din pandemie, a spus ea, chiar dacă va fi una laborioasă și nu atât de scurtă pe cât ar fi sperat unii.

Merkel a invocat o strânsă cooperare globală ca fiind centrală în lupta împotriva pandemiei.

"Este ora multilateralismului", a spus Merkel.

Citeste si: Experții OMS au ieșit din carantină. Începe ancheta despre originea noului coronavirus

Ministrul sănătății din Germania caută soluții pentru a sprijini producerea de vaccinuri

Ministrul Jens Spahn a spus joi că vrea să invite companiile farmaceutice și fabricanții de vaccinuri la o întrunire pentru ca Europa să se asigure că primește cota corectă de doze și pentru a se vedea unde se poate face mai mult pentru a sprijini producerea vaccinurilor.

Oficialul german a adăugat că înțelege faptul că fabricarea vaccinurilor este foarte complicată, iar majorarea producției nu poate fi făcută în doar câteva săptămâni dacă sunt menținute standardele înalte de calitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si