Elevii din România se pregătesc să susțină examenul maturității. Numărătoarea inversă a început, iar în mai puțin de 27 de zile va începe prima probă a examenului de Bacalaureat. Iată programa pentru Bacalaureat 2021 la Geografie.
Bacalaureatul de anul acesta este organizat în două sesiuni, una de vară și cea de-a doua de toamnă. În septembrie, își vor încerca norocul absolvenții care nu obțin media de trecere la prima încercare.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că anul acesta nu va fi organizată o sesiune specială pentru absolvenții care sunt în carantină în perioada primei sesiuni de Bacalaureat.
Au început înscrierile pentru examenul de Bacalaureat
Pentru prima sesiune de Bacalaureat 2021, înscrierile se pot face în 5 zile, în intervalul 31 mai- 4 iunie, care este și ultima zi de școală pentru elevii din clasa a XII-a și a XIII-a.
Înscrierile pentru a doua sesiune de Bac 2021 se pot face pe parcursul a 8 zile, în intervalul 19- 26 iulie.
Calendarul complet de desfășurare a primei sesiuni de Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, în septembrie 2020.
31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen 14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține) 16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține) 18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține) 23-25
iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține) 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă.
Materia tratează două mari ramuri ale acestui domeniu: Geografia Europei și Geografia României. Astfel, materia este împărțită în următoarele capitole incluse în programa de bac pentru geografie:
Europa și România – elemente geografice de bază;
Spațiul românesc şi spațiul european Elemente fizico-geografice definitorii ale Europei și ale României Elemente de geografie umană ale Europei și ale României Țările vecine României.