Close sidebar
Close sidebar

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie a fost publicată în Monitorul Oficial pentru examenele scrise de anul acesta. Astfel, Ministerul Educației va realiza subiectele de examen pe baza acestui document.

Alina Raducu,

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chimia este una dintre acele materii opționale, mai exact aceasta poate fi aleasă în cadrul probei la alegere a examenului de Bacalaureat.

Elevii care vor alege să susțină examenul de Bacalaureat la Chimie, adică proba scrisă E. d), vor putea opta pentru Chimie Organică sau Chimie Anorganică și Generală, indiferent de filieră (teoretică, vocațională sau tehnologică), profil și specializare/calificare profesională. Potrivit Ministerului Educației această proba scrisă la chimie va dura 3 ore.

Sorin Cîmpeanu a declarat pentru edupedu.ro că simplificarea conținutului programei nu va constitui o simplificare a competențelor elevilor din anii terminali.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Matematică

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Dacă s-a adaptat programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în sensul simplificării, asta nu înseamnă că se face rabat de la ceea ce elevii trebuie să achiziționeze drept competențe pe baza materiei predate de cadrele didactice”, a

afirmat ministrul Educației.

Absolvenții de liceu pot începe să se înscrie pentru sesiunea iunie- iulie a examenului de Bacalaureat, din 31 mai până pe 4 iunie 2021.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Biologie

Calendar Bac 2021, sesiunea iunie – iulie

  • 31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Fizică

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie [Sursa foto: edupedu.ro]

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Chimie [Sursa foto: edupedu.ro]

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI