Ordinul de ministru 3.237 a aprobat materia pentru pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să le pregătească și să o învețe pentru examenul de Bacalaureat 2021.

Ministerul Educației a va face unele modificări asupra fiecărei discipline pentru examen, care se învață în anul terminal, diferențele fiind foarte mici.

Noile programe pentru examenul de Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate în vacanță.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Dacă s-a adaptat programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în sensul simplificării, asta nu înseamnă că se face rabat de la ceea ce elevii trebuie să achiziționeze drept competențe pe baza materiei predate de cadrele didactice”, a declarat ministrul Educației, pentru edu.ro.

Programa pentru Bacalaureat 2021 la Limba si literatura materna
Programa pentru Bacalaureat 2021 la Limba si literatura materna[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: BAC 2021 – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat

Programele pentru Bacalaureat 2021, la limba și literatura maternă proba E (b) proba scrisă, sunt următoarele și pot fi accesate pe link-urile de mai jos:

Ministrul Cîmpeanu a spus despre programele pentru Bacalaureat că sunt „puternic adaptate”, probabil pentru că va urma o testare prealabilă a elevilor pentru a se observa noțiunile asimilate de elevii în anul școlar.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a specificat că programele de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2021 vor fi „puternic adaptate”.

Citeste si: BAC 2021 – Lista obiectelor interzise în timpul examenelor de Bacalaureat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si