UPDATE: Nicolae Ciucă a mai afirmat că, Programul de guvernare este centrat pe măsuri de primă urgenţă pentru criza pandemică şi că este nevoie de stabilitate. Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să decidă calendarul audierii în comisii a miniştrilor propuşi şi data şedinţei comune pentru învestirea noului Cabinet.

”Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică, de asemenea, o altă prioritate este cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, alimente.

Cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând, şi în felul acesta doresc să menţionez că la nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă”, a declarat premierul desemnat.

Totodată, în ceea ce priveşte structura programului de guvernare, acesta a arătat că primul capitol este cel legat de măsurile de sănătate, al doilea capitol se referă la energie şi „ulterior vin celelalte ministere”

„Sunt foarte încrezător că prin acest program de guvernare putem să continuăm ceea ce s-a realizat. Practic, programul de guvernare nu este unul nou, am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program şi am analizat partea de continuitate, împreună cu PNRR”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, astăzi, lista Guvernului şi programul de guvernare. Astfel, preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, vor depune lista miniştrilor şi programul de guvernare la ora 14.30,

la Parlament, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Astfel, liderii celor două Camere vor stabili calendarul audierii miniştrilor, liberalii estimând că votul de învestitură ar putea fi dat miercuri. Anterior, lista miniştrilor a fost aprobată în Biroul Executiv al PNL cu o singură abţinere, iar programul de guvernare, în unanimitate.

Nicolae Ciucă depune, astăzi, în Parlament, programul de guvernare şi lista miniştrilor

Însă, în ceea ce priveşte şansele ca acest Cabinet să primească aprobarea Parlamentului, însuşi premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat că, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are cum să treacă, dar, prin votarea, miercuri, a acestui Guvern, se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu crede că acest Guvern va trece, strategia fiind să negocieze, până miercuri, cu fiecare parlamentar în parte, cu argumentul că aceeaşi strategie a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă. ”Suntem conştienţi de faptul că astăzi încă nu există majoritate pentru învestirea guvernului în Parlament”, a afirmat, la rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor.

Programul de guvernare și lista miniștrilor din cabinetul Nicolae Ciucă urmează să fie depuse la Parlament

Programul de guvernare și lista miniștrilor din cabinetul Nicolae Ciucă urmează să fie depuse la Parlament

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Citeste si: Alexandru Rafila discută despre o carantină la nivel naţional: „Noi propunem o lună de solidaritate”

Noii miniștri propuși pe lista Biroului Politic Naţional al PNL de către Biroul Executiv sunt Alina Gorghiu la Justiţie, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu la Apărare, Florin Roman la Economie, fostul ministru al Fondurilor Europene Marcel Boloş la Transporturi, Mircea Fechet la Agricultură şi Robert Sighiartău la Ministerul Cercetării, în timp ce Nelu Tătaru ar urma să revină la Sănătate.

Pe lângă portofoliile deja deţinute- Dezvoltare, Mediu şi Sport- UDMR ar urma să mai deţină şi Ministerul Proiecte.

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Economiei: Florin Roman

Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru

Ministerul Justiţiei: Alina Gorghiu

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Robert Sighiartău

Ministerul Apărării Naţionale: Cătălin Predoiu

Ministerul Muncii: Raluca Turcan

Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu

Ministerul de Interne: Lucian Bode

Ministerul de Finanţe: Dan Vîlceanu

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu

Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Hegedüs Csilla

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş

Ministerul Dezvoltări: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Tineretului si Sportului: Eduard Novak.

Ce au afirmat liderii PNL şi UDMR şi premierul desemnat despre şansele Guvernului?

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care plafonează prețurile la energie. Cât plătim la iarnă

Nicolae Ciucă: La cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă

„Sigur, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat multă inflexibilitate în negociere şi am constatat că nu se va putea ajunge la un acord politic care să dea o majoritate în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă.
El a adăugat că, ”ţinând cont de situaţia de astăzi, una complicată”, a hotărât să meargă cu Guvernul şi programul de guvernare în Parlament, pentru că există timp de reflexie până miercuri şi se pot gândi la ce pot spune electoratului”.
”Nu am o experienţă politică, dar neajungându-se la un acord politic, prin votarea acestui guvern, se poate câştiga timp”, a precizat Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu: Vă aduc aminte momentul în care a picat Guvernul Dăncilă şi nimeni nu spunea că se poate şi s-a întâmplat
”Aşa cum am vorbit cu domnul Hunor de mai multe ori, acest guvern va trece, va avea susţinere pentru că avem un program de guvernare cu soluţii pentru această perioadă prin care trece România, vine cu soluţii”, a afirmat Florin Cîţu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si