De Ziua Națională a României se va organiza o paradă militară specială. Care este programul paradei militare de la 1 decembrie 2023, în București? 

Parada militară de 1 Decembrie 2023 din București începe la ora 11:00.

Pe 1 decembrie 2023 se sărbătorește Marea Unire. La 1 decembrie 1918, Transilvania și Banatul s-au unit cu România.

soldați la parada militara

Parada militară 

[Sursa foto: Facebook- Ministerul Apărării Naționale]

Program paradă militară 1 decembrie 2023, în București

Ziua Națională a României este motiv de sărbătoare pentru toți românii. Pentru a marca această zi de mare importanță în istoria țării, la data de 1 decembrie se organizează o paradă militară specială.

Pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, a fost postat programul paradei militare. Defilarea cu ocazia zilei de 1 decembrie 2023 începe la ora 11:00, în Piața Arcului de Triumf, din București.

parada militară

Paradă militară

[Sursa foto: Facebook- Ministerul Apărării Naționale]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La paradă vor participa trupele Armatei Române.

De asemenea, la parada militară vor participa și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră, dar și din țările aliate NATO, care se află pe teritoriul României. 

militari romani la paradă

Paradă militară

[Sursa foto: Facebook- Ministerul Apărării Naționale]

Cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României vor fi organizate ceremonii și defilări în orașele din țară. De asemenea, se vor desfășura parade și în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare. Ceremonii vor fi organizate și în străinătate, unde se află militari români, în diferite misiuni.

Pe 1 decembrie 2023, în toate instituțiile militare din țară Drapelul național va fi arborat. La bordul navelor maritime şi fluviale va fi ridicat Marele Pavoaz. 

Citește și: VIDEO- Castelul Peleș, acces gratuit de Ziua Națională. Turiștii sunt așteptați în număr mare

militari in tipul paradei

Militari români la paradă

[Sursa foto: Facebook- Ministerul Apărării Naționale]

Au început repetițiile pentru parada militară de la 1 decembrie 2023

Repetițiile pentru parada militară de la 1 decembrie 2023 au început. Repetițiile se desfășoară la Arcul de Triumf, în București. La pregătirile pentru defilarea de Ziua Națională a României participă 2.400 de militari, cu 150 de mijloace tehnice și 40 de aeronave. 

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale au fost postate, în direct, momente de la repetițiile pentru parada militară care va avea loc pe 1 decembrie 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si