Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a organizat miercuri evenimentul de lansare a programelor Rabla Clasic 2021 şi Rabla Plus 2021 . Ediţia din acest an a programului "Rabla Clasic" are un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât anul trecut.

Citeste si: O nouă demisie din Guvernul Cîțu

Ministrul Mediului a precizat recent că  programul Rabla 2021 a întârziat  din cauza prelungirii discuțiilor pe bugetul de stat.

Noul program va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante.

Programul Rabla 2021, lansat efectiv pe 26 aprilie

Ministrul Mediului Tanczos Barna a precizat că programul va fi demarat luni, 26 aprilie și că în programul Rabla Clasic a fost introdusă interdicţia de a vinde maşina nouă timp de un an.

"În şedinţa de Guvern de astăzi vom prezenta bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează Rabla Clasic şi Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit. Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru maşinile electrice faţă de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendinţelor internaţionale şi tendinţelor de pe piaţa românească", a spus miercuri ministrul Tanczos Barna.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Programul Rabla 2021- prima de casare de 7.500 lei

Se majorează în programul Rabla 2021 atât prima de casare- de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, dar şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid- de la 2.500

de lei la 3.000 de leiVa crește şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km- de la 1.000 de lei la 1.500 de lei, potrivit Ministerului Mediului.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin "Rabla Clasic" poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Citeste si: VIDEO| Amendă pentru pietonii care folosesc telefonul mobil când trec strada

Noua ediţie a programului "Rabla Plus" va avea cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior. "În 2021 se păstrează neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice, respectiv 10.000 de euro pentru "full electric" şi circa 4.500 de euro pentru maşini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou", transmite Ministerul Mediului.

Pe baza bugetului alocat în acest an, prin "Rabla Plus" vor putea fi achiziţionate până la 6.600 de maşini electrice 100% şi aproximativ 5.000 de maşini hibride plug-in, conform datelor ministerului de resort

Programul Rabla, modificare majoră în 2021

Programul Rabla ar putea suferi o modificare majoră în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând.

Schimbarea radicală așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Dacă măsurile cuprinse în noul ordin vor fi aprobate, primele de casare vor putea fi transferate de la o persoană fizică la alta (se întâmplă și acum), dar și de la o persoană fizică la una juridică, de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la o altă persoană juridică.

Ultimele două situații s-au mai aplicat în trecut, ceea ce permitea dealerilor auto să „caseze” mașini în numele cumpărătorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si