Programul „ Rabla local” a început de astăzi. Românii care au o mașină mai veche de 15 ani și vor să scape de ea, se pot înscrie în program. Vor primi în schimb un stimulent în valoare de 3.000 de lei fără a fi condiționați să își cumpere o mașină nouă.

Citește și: Programul "Rabla Clasic" primește noi dosare. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat peste 690 de dosare aprobate

Dosarele pot fi depuse până pe 31 august sau până în momentul în care fondurile sunt epuizate

Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Până la această oră peste 1.000 de persoane s-au înscris în programul „Rabla Local”. Este un program prin care Ministerul Mediului își propune să scoată de pe străzi 100.000 de mașini poluante, iar pentru asta a alocat un buget de 240 de milioane de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Primul pas pe care trebuie să îl facă românii care au o mașină mai veche de 15 ani este să se înscrie în aplicația informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu, apoi AFM va transmite către primării lista cu persoanele înscrise.

Sunt 500 de primării din toată țara înscrise în programul „Rabla Local”, iar funcționarii publici de acolo vor avea sarcina să solicite beneficiarilor toate documentele necesare.

Pe lângă vechimea mașinii, aceasta trebuie să fie înscrisă în bazele fiscale, adică proprietarul să fie la zi cu plata impozitelor, iar autoturismului să nu-i lipsească nicio componentă esențială. Ultimul pas este casarea și scoaterea din circulație a autoturismului, după care proprietarul va primi stimulentul în valoare de 3.000

de lei, bani care vor fi virați în cont. Din această sumă, 2.400 de lei sunt prevăzuți din fondul pentru mediu, iar restul de 600 de lei vin de la primăriile înscrise în program.

Chiar dacă oamenii nu sunt condiționați să își cumpere o mașină nouă, trebuie totuși să respecte o condiție în următorii trei ani. Nu au voie să își cumpere o mașină cu o normă de poluare euro 5 sau inferioară. Dosarele pot fi depuse până pe 31 august sau până în momentul în care fondurile sunt epuizate.”, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si