Close sidebar
Close sidebar

Proiect de lege: Apa imbuteliata din magazine, testata obligatoriu cu trei zile inainte de expirare

Un nou proiect de lege propune ca apa potabila imbuteliata din comert sa fie testata de catre autoritatile de sanatate si cu trei zile inainte de expirarea termenului de valabilitate, pentru a reduce riscul de imbolnabire a consumatorilor.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

"in ultima perioada, in apa potabila imbuteliata au fost depistate si microorganisme, cu depasiri ale valorilor legale admise de 15 ori mai mari decât valoarea limita. Din aceasta cauza consideram ca legislatia in domeniu trebuie modificata pentru a preintâmpina astfel de situatii", sustin initiatorii proiectului, citati de profit.ro.

Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea Parlamentului, cu propunerea de a fi dezbatuta si adoptata in procedura de urgenta.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Initiatorii mai arata ca institutia abilitata va verifica si cauzele modificarii compozitiei apei, de exemplu, daca ar fi materialul plastic in care a fost imbuteliata, precum si conditiile de depozitare.

In prezent, apa imbuteliata din comert este testata la sursa si la 12 ore dupa imbuteliere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI