Close sidebar
Close sidebar

Proiect de lege controversat. Elevii care agreseaza profesori risca ani grei de inchisoare

Elevii sau parintii care lovesc un professor aflat intr-o institutie de invatamant ar putea risca sase ani de inchisoare. Proiectul cotroversat vine in apararea cadrelor didactice.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Consiliul Elevilor condamnta aceasta initiativa, sustinand ca alesii trebuie sa gaseasca o solutie care sa elimine violenta in scoli, reamintind de numeroasele exemple cand elevii au fost agresati de cadrele didactice.

Propunerea legislativa se refera la recunoasterea profesorului ca autoritate publica si o data cu aceasta include pedepse pentru persoanele care ameninta sau agreseaza dascalii in scoala. Astfel, amenintarea, lovirea sau vatamarea corporala ar urma sa fie sanctionate cu pedeapsa prevazuta de lege in astfel de cazuri plus o treime. Adica daca un om poate primi cinci ani de inchisoare pentru lovirea unei persoane pe strada, un elev ar urma sa primeasca sase ani si jumatate pentru lovirea unui profesor, , potrivit stiripesurse.ro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Demersul initiat de un senator PSD a trecut deja de Camera Deputatilor si a primit aviz favorabil in comisia juridica a Senatului. Votul decisiv urmeaza sa fie dat in Senat. Pe de alta parte, proiectul nu se refera si la situatiile in care elevii sunt agresati de profesori, care, potrivit parintilor, sunt dese si la fel de grave.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI