Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care ar interzice închirierea sau cedarea în comodat a spațiilor de locuit din clădirile cu risc seismic 1. Proprietarii de apartamente din clădirile cu bulină roşie nu vor mai putea să dea în chirie imobilele, până la terminarea lucrărilor de reabilitare. 

Nu se vor mai putea închiria apartamente în clădirile cu risc seismic 1

„Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente”, se arată în document.

Citește și: Dosar penal pentru distrugere din culpă în urma incendiului izbucnit la mansarda unui bloc din Constanța

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, aceasta este o măsură de prevenție, cu atât mai mult în contextul cutremurelor produse recent în zona seismică Oltenia.

Citește și: Percheziţii ale poliţiştilor la Primăria Variaş, într-un dosar de abuz în serviciu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

De asemenea, proiectul prevede și interzicerea evenimentelor cu multe persoane organizate în clădiri cu risc seismic ridicat.

Se interzice organizarea evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane în astfel de clădiri

„Se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile prevăzute la art. 2 lit. a), și altele asemenea care implică aglomerări de persoane, începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI a clădirii existente, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice."

Citește și: Un nou cutremur cu magnitudinea de 5 pe scara Richter a zguduit Turcia

În Municipiul Bucureşti au fost expertizate tehnic şi încadrate în clase de risc seismic/categorii de urgenţă peste 2600 blocuri, din care aproximativ 350 de blocuri comuniste.

Citește și: Un nou cutremur semnificativ în Gorj. UPDATE

Dacă va fi adoptat de Guvern, proiectul de lege va merge în Parlament pentru dezbatere.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si