Propunerea legislativa privind asigurarea locuintelor pentru medicii care lucreaza in sistemul public de sanatate a fost depusa luni la Senat, in calitate de prima Camera sesizata, potrivit News.ro.

Proiectul de lege prevede ca medicul care nu a detinut sau nu detine, in mod individual sau in comun, impreuna cu sotia/sotul sau copiii aflati in intretinere, o locuinta proprietate personala in localitatea in care isi are sediul spitalul public in care isi desfasoara activitatea, are dreptul la acordarea unei locuinte de serviciu, complet dotata cu mobilier.

Locuinta va fi data de autoritatile centrale sau locale care administreaza spitalul la care medicul respectiv munceste, iar aceasta trebuie sa fie in localitatea respectiva sau la maxim 50 km distanta de spitalul unde lucreaza medicul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In cazul in care medicul nu mai lucreaza in sistemul public, cu norma intreaga, in cadrul unui spital local, judetean sau regional, va pierde dreptul la locuinta de serviciu.

Propunerea legislativa mai prevede ca, in cazul lipsei locuintelor de serviciu pentru medici, autoritatile locale vor fi obligate sa plateasca medicilor o indemnizatie lunara din care medicul sa isi plateasca chiria locuintei.

Pentru cei care lucreaza in spitalele din orasele resedinta de judet, indemnizatia nu poate fi mai mare de 80% din salariul mediu net pe economie, pentru cei care muncesc in spitalele din municipii indemnizatia va

fi de maximum 70%, iar pentru cei care activeaza in spitalele din alte localitati, indemnizatia va fi maximum 60% din salariul mediu net pe aconomie.

In proiect se mentioneaza ca medicul are dreptul la locuinta de serviciu inclusiv in cazul pensionarii, de acelasi drept beneficiind si sotul sau sotia acestuia, pe toata durata vietii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si