Iar tara noastra nu face exceptie! Din contra! Tocmai de aceea Comisia Europeana ne sfatuieste sa luam masuri.

"Pana sa decida interzicerea pungilor din plastic, autoritatile au avut nevoie de  cativa ani buni. ei bine, acum se gandesc la introducerea unui nou sistem prin care sa refolosim borcanele sau sticlele. Practic, nimic nu se arunca. Aducem inapoi sticla goala pe care am folosit o deja si luam alta plina."

Nimic nou pentru romani insa. Am putea spune chiar ca ne intoarcem in timp, pe vremea cand niciun drum spre alimentara nu se facea fara sacose pline cu sticle si borcane goale.De data aceasta miza...sunt banii!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Mircea Dutu, Pres. Univ. ecologice: "la nivelul UE se intentioneaza sa fie introdusa o taxa care sa inhibe consumul exagerat al acestora si sa sporeasca fondurile uniunii."

Proiectul privind regimul deseurilor aflat in dezbatere publica
"(...) vom plati numai pentru deseurile nereciclabile, ceea ce poate duce la costuri mai reduse pentru salubrizare, la reintrarea in circuitul economic a materialelor reutilizabile, conform principiilor economiei circulare si, nu in ultimul rand, la scaderea consistenta a cantitatilor depozitate la groapa de gunoi."


SURSA: MINISTERUL MEDIULUI

Pentru fiecare sticla sau borcan platim o garantie de 2 lei, bani pe care-i recuperam atunci cand revenim la magazin si refolosim recipientul din sticla.

Presedintele APC Costel Stanciu: "nu pot sa-mi recuperez garantia de la oricare alt agent economic, ci numau de la cel de la care am cumparat produsul."

Proiectul privind regimul deseurilor aflat in dezbatere publica
"garantia-returnarea, acesta este sistemul practicat in multe tari europene, prin care cumparatorii vor putea returna ambalajele produselor cumparate primind, in schimb, suma stabilita prin lege drept garantie."


SURSA: MINISTERUL MEDIULUI

Deocamdata, proiectul este in dezbatere publica. Ramane de vazut daca masura se va concretiza. In caz contrar, n-ar fi prima data cand Comisia Europeana ne-ar amenda pentru faptul ca guvernantii nu au aplicat la timp anumite directive.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si