Complexul de la Tarna Mare, in valoare de peste 750.000 de euro, a fost realizat de Parohia Reformata si de Agentia pentru Protectia Mediului si a avut ca principal realizator Biserica Reformata, care a colaborat cu Agentia pentru Protectia Mediului si cu un partener din Ungaria.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Cele cinci cabane au fost construite din 4.000 de peturi umplute cu nisipi.

Numai umplerea sticleor a necesitat zeci de ore de munca. Casele arata spectaculos, iar conditiile sunt ca intr-un hotel de trei stele, doar ca totul este ecologic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

„Ideea a fost de a avea un loc unde sa putem pune in practica conceptul de complex ecologic pe care l-am creionat initial in fosta baie comunala din Satu Mare, unde am putut desfasura doar activitati teoretice. Oportunitatea de a crea acest complex a aparut in momentul in care preotul Ilonczai a venit la mine si mi-a zis ca Parohia Reformata a primit prin retrocedare mai multe terenuri, printre care si cel de la Tarna Mare, si nu stia ce sa faca cu el.

Am mers, am vazut locul si am venit cu ideea de a face o tabara ecologica pe fonduri transfrontaliere, impreuna cu partea maghiara. Proiectul a valorat in total cam 750.000 de euro“, a declarat pentru adevarul.ro Elisabeta Bekesyi, directorarea Agenţiei pentru Mediu din Satu Mare.

Tabara atrage din ce in ce mai multi copii. In primul an de functionare, peste 200 de copii au venit aici pentru cursurile de ecologie sau activitati din sfera ecologica.

Tot copiii si voluntarii au fost cei care au imapdurit 20 de arii din terenul care apartin complexului.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si