Coadă la vaccinare, din obligație!

O mulțime de români furioși pe autoritățile pe cale să impună obligativitatea prezentării unui certificat verde la intrarea în instituțiile și firmele pentru care lucrează de ani buni.

Asta a fost imaginea pe care am găsit-o dis de dimineață în fața unui centru de vaccinare din Capitală, unde cei mai mulți așteptau să se imunizeze, contra voinței lor!

„Ce înseamnă asta? Ce democrație mai e în țară dacă pe mine nu mă lasă să mă duc la muncă, sau să intru într-un apartament la cineva...că asta mi-e meseria!

- V-au cerut?

- Da! Mi-au zis că dacă nu aduc până luni certificatul nu mai pot lucra!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi organizate maratoane de vaccinare în fiecare weekend în Capitală

La muncă doar cu certificatul verde sau cu testul antigen

Pentru a putea intra la locul de muncă, angajatul ar trebui să prezinte la intrare un astfel de test antigen realizat însă, numai de către un medic de specialitate.

Asta înseamnă că lunar un angajat ar trebui să efectueze în jur de 15 astfel de teste. Iar la un calcul simplu, ne dăm seama că dacă pentru un singur test plăteam în jur de 70 de lei, pentru 15 astfel de teste va trebui să scoatem din buzunar, mai bine de 1.000 de lei.

În cazul în care angajatul nu prezintă certificatul, patronul ar avea dreptul să-i suspende contractul de muncă pentru o perioadă de 30 de zile, decizând ulterior dacă perioada de suspendare se va prelungi, sau i se va desface contractul de muncă.

Citeste si: VIDEO| Certificatul european folosit pe tot continentul este aplicat la noi în stil românesc. Pe umerii paznicilor a picat o sarcină grea: să verifice codul QR

„Numărul mediu de vaccinați pe zi este de aproape 500-600 de persoane.”, a spus dr. Nejem Adnan, medic coordonator în cadrul unui centru de vaccinare, pentru Știrile Kanal D. 

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză.

Citeste si: Cum intră Diana Șoșoacă în restaurante, fără certificat verde. Chelneriței nu i-a venit să creadă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si