Close sidebar
Close sidebar

Proiect pentru încă un tip de pensie. Cine va putea beneficia de ea

Proiectul de lege al Ministerului Muncii prin care se doreşte înfiinţarea unui nou fond de pensii facultativ stabileşte că angajatorul poate stabili o astfel de pensie pentru angajaţi.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dacă un angajator stabileşte o astfel de schemă este obligat să o ofere tuturor angajaţilor.

Astfel, potrivit proiectului de lege, iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care doreşte şi are capacitatea financiară să ofere angajaţilor săi astfel de beneficii.

Potrivit proiectului, la un astfel de fond de pensii pot participa angajaţii unuia sau ai mai multor angajatori, iar toate informaţiile privind schema de pensii ocupaţionale trebuie furnizate de către angajator, scrie Mediafax. 

Citeste si: „M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă- kanald.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

În cazul în care un angajator decide să stabilească o schemă de pensii ocupaţionale, acesta are obligaţia să ofere schema tuturor angajaţilor şi să vireze contribuţii. Angajatorul poate însă stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru angajaţii săi, pe criterii de vechime, funcţie sau drepturi salariale.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, se urmăreşte garantarea unui nivel suplimentar de securitate pentru viitorii pensionari, prin impunera unor reguli de supraveghere, precum şi de gestionare eficientă a sistemului de pensii ocupaţionale.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI