Deputatul independent Adrian Dohotaru, a anunțat vineri că a depus un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021.

Cu doar o zi mai devreme, liderul PSD Marcel Ciolacu anunțase că partidul pe care îl conduce intenționează să amâne data alegerilor, stabilită de Guvern pentru 6 decembrie.

“Este posibi, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a spus Marcel Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3.

Marcel Ciolacu a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede "oportună amânarea alegerilor parlamentare”.

Citeste si: Lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea, e implicat și fiul ei! Fiscul le amenință firma de imobiliare cu declararea inactivității! EXCLUSIV

Ce a decis recent Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a respins marți, 29 septembrie, la doar două zile după alegerile locale, sesizarea președintelui  Klaus Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Curtea Constituțională a decis marți că Parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare, respingând contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Legea care prevede că data alegerilor parlamentare din acest an o stabilește Parlamentul, și nu guvernul așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, a fost inițiată de PSD, ALDE și UDMR și a fost adoptată în aceeași zi, pe

27 iulie, atât de Senat, cât și de Camera Deputaților.

Pe 3 septembrie însă Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit că data alegerilor parlamentare din acest an va fi 6 decembrie. 

Experții constituționali spun, totuși, că dreptul Parlamentului de a alege data alegerilor nu poate încălca o altă prevedere constituțională care limitează mandatul aleșilor la 4 ani și care nu poate fi prelungit decât în condiții de forță majoră.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si