Close sidebar
Close sidebar

Proiect ridicat la fileu pentru PSD: alegerile parlamentare, amânate cu 3 luni

Un proiect depus în Parlament de un deputat independent, fost USR, vine ca o mănușă pentru intențiile PSD de amânare a alegerilor parlamentare. CCR a dat recent câștig de cauză social-democraților în disputa juridică cu Klaus Iohannis, atbilind că este dreptul Parlamentului să decidă data alegerilor.

Razvan Ilie,

Se amână data Alegerilor parlamentare?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deputatul independent Adrian Dohotaru, a anunțat vineri că a depus un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021.

Cu doar o zi mai devreme, liderul PSD Marcel Ciolacu anunțase că partidul pe care îl conduce intenționează să amâne data alegerilor, stabilită de Guvern pentru 6 decembrie.

“Este posibi, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a spus Marcel Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3. Marcel Ciolacu a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede "oportună amânarea alegerilor parlamentare”.

Citeste si: Lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea, e implicat și fiul ei! Fiscul le amenință firma de imobiliare cu declararea inactivității! EXCLUSIV

Ce a decis recent Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a respins marți, 29 septembrie, la doar două zile după alegerile locale, sesizarea președintelui  Klaus Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Curtea Constituțională a decis marți că Parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare, respingând contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Legea care prevede că data alegerilor parlamentare din acest an o stabilește Parlamentul, și nu guvernul așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, a fost inițiată de PSD, ALDE și UDMR și a fost adoptată în aceeași zi, pe 27

iulie, atât de Senat, cât și de Camera Deputaților.

Pe 3 septembrie însă Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit că data alegerilor parlamentare din acest an va fi 6 decembrie. 

Experții constituționali spun, totuși, că dreptul Parlamentului de a alege data alegerilor nu poate încălca o altă prevedere constituțională care limitează mandatul aleșilor la 4 ani și care nu poate fi prelungit decât în condiții de forță majoră.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI