O casa care sa ne ajute sa uitam de asa-zisele “cutii de chibrituri” in care locuim la oras, de stresul si zgomotul in care viata ne obliga sa traim zi de zi, o casa in care sa stim ca ne putem retrage ori de cate ori avem nevoie sa ne reincarcam bateriile!

Altii, insa, isi doresc sa aiba o casa de vacanta pentru a porni o afacere.

Oricum ar fi, inainte de a trece la treaba, haideti sa vedem de ce ar trebui sa tinem cont cand realizam proiecte case de vacanta.

 

Clarificati de la inceput scopul casei de vacanta

Este esential sa hotarati de la inceput daca proiectul casei de vacanta este pentru a avea o casa pentru familie sau pentru a porni o afacere. Diferenta dintre cele doua directii genereaza o serie de implicatii care pot ingreuna ulterior procesul de constructie si finalizare a proiectului, schimbarea avand implicatii financiare considerabile. Deci, stabiliti ferm de la inceput daca doriti aceasta casa de vacanta pentru a genera venituri sau daca este o investitie pentru familie si prieteni.

 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alegeti cu atentie locatia casei de vacanta

De indata ce ati hotarat destinatia casei de vacanta, urmatorul pas este alegerea locatiei ei. Astfel, daca discutam desprte o casa de vacanta menita sa genereze venituri, se recomanda sa alegeti o locatie inspirata, care ofera puncte de atractie pentru turisti. Pe de alta parte, daca destinatia este strict familiala, puteti alege locatiile mai retrase, si, in ideea ca poate mai tarziu, dupa pensionare, o sa va stabiliti acolo, este posibil sa va doriti si teren suficient pentru o gradina si o livada.

 

Designul unei case de vacanta care urmeaza sa aduca venituri

Atunci cand va ganditi la un proiect de casa de vacanta care sa va aduca venituri, pentru a avea succes comercial este important sa aveti in vedere publicul tinta. Astfel, de exemplu, daca locatia este o zona populara in care se pot organiza plimbari sau activitati in aer liber, va fi foarte utila o camera speciala pentru bagaje care sa permita depozitarea obiectelor de plaja (de obicei pline de nisip daca sunteti aproape de mare), a carucioarelor pentru bebelusi, a bicicletelor sau a altor obiecte care nu se pot tine in camera.

 

Designul pentru proiecte de case de vacanta destinate familiei

Daca destinatia casei de vacanta va fi familiala, designul, stilul si accesoriile sunt strict personale si nu urmaresc decat sa genereze un spatiu adecvat relaxarii si activitatilor pe care doriti sa le petreceti in timpul liber- gradinarit, ingrijire livada, teren de tenis, piscina, foisor pentru gratar si diverse jocuri etc.

 

La proiectarea casei de vacanta luati in considerare modul in care veti asigura incalzirea

Incalzirea casei de vacanta este un aspect la care ar trebui sa va ganditi foarte bine inainte, indiferent de destinatia proprietatii. Astfel, puteti lua in calcul controlerele inteligente care sa va permita activarea sau dezactivarea centralei de la distanta prin telefon, laptop sau tableta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si