Proiectul ZGRIPTOR, propus de o echipă de 8 elevi de la Colegiul Internațional de Informatică din București și Colegiul Național Victor Babeș, a obținut locul 2 la concursul ”Nasa Space Settlement Competition” din SUA, scrie  Business Review.

”Acești tineri talentați reprezintă viitorul”

În competiție au fost înscrise peste 4.500 de proiecte din 19 țări deci lupta a fost strânsă, iar România și-a dovedit din nou profesionalismul.

ZGRIPTOR reprezintă o stație spațială în întregime, de la structurile de bază la calculele de plasare pe orbită, nevoile locuitorilor, sistemele de reciclare a resurselor folosite, reciclarea deșeurilor, modelul economic și de guvernanță.

Citește și: David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur în prima zi a întrecerilor Cupei României

Scopul final al proiectului este de a utiliza resursele disponibile pentru a crea o așezare autosustenabilă pe o orbită Aldrin-Cycler între Pământ și Marte. Elevii au reușit să proiecteze o stație spațială care are capacitatea de a găzdui 10.000 de persoane pentru o perioadă lungă de timp.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Scopul final al proiectului este de a utiliza resursele disponibile pentru a crea o așezare autosustenabilă pe o orbită Aldrin-Cycler între Pământ și Marte.

Scopul final al proiectului este de a utiliza resursele disponibile pentru a crea o așezare autosustenabilă pe o orbită Aldrin-Cycler între Pământ și Marte.

[Sursa foto: Elctromontaj - Facebook]

Echipa câștigătoare este formată din 8 elevi și anume: Cătălin-Alexandru Tonia, pasionaț de astrofizică, fizică, matematică și chimie, George-Răzvan Chirilă care este olimpic național la astrofizică, Vladimir-George Necula care este olimpic internațional la fizică și astrofizică, Bușcu Filip care este olimpic național la astrofizică, Alesia-Nicole Untesu care este olimpică național la chimie, Alexandru-Andrei Untesu care este olimpic național la fizică și matematică și Palada Andra care este olimpică național la engleză.

Citește și: EXCLUSIV: Beatrice Păun a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de Public Speaking de la Londra/ ”Cred în puterea de schimbare pe care generația mea o are”

„Acești tineri talentați reprezintă viitorul. Mă bucur că am putut face parte din povestea lor și sunt sigur că vom mai auzi de ei în viitor. Restart Energy apreciază și susține inovația, performanța și educația. De fapt, astfel de proiecte au mai existat, am oferit burse sau granturi de performanță în trecut și am contribuit la dotarea școlilor și laboratoarelor cu calculatoare”, spune Armand Domuța, Directorul General Restart Energy.

Unii dintre studenți sunt și membri ai echipei Romspace, care a lansat recent primul satelit românesc în spațiu. Satelitul la care au lucrat timp de doi ani a ajuns în spațiu în același timp cu racheta lui Elon Musk. De acolo va transmite în curând imagini și date. În toamnă, echipa intenționează să lanseze un nou satelit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si